ŽALOSNO: Zastava u znak podrške LGBTIQ+ populaciji izdržala tek 45 minuta prije nego je vandalski istrgnuta!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Veoma žalosne vijesti po društvo dolaze iz centra Pazina. Naime, večeras u 18:30 gradsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je održalo kratki i diskretni govor te je podiglo LGBTIQ+ zastavu na jarbol ispred Spomen doma, u znak podrške i tolerancije.

Cilj Povjerenstva ovim potezom bio je Grad Pazin usmjeriti ka tolerantnoj, inkluzivnoj i sretnijoj budućnosti u kojoj teme poput ove neće biti kamen spoticanja, već povod za uzajamno poštivanje i uvažavanje različitosti.

Nažalost, samo 45 minuta kasnije, oko 19:15, jedna starija osoba iz okolice Pazina ne samo da je skinula zastavu, već je oštetila imovinu Pučkog otvorenog učilišta Pazina, istrgala sajle na jarbolu zajedno sa zastavom.

Policiju su pozvali članovi spomenutog Povjerenstva koji su se našli u blizini, a počinitelj je rekao kako bi on to i sam bio učinio, vjerojatno ponosan učinjenim. Iako će isti biti procesuiran, jer je policija vrlo brzo stigla, cijela situacija veoma žalosti svakog iole tolerantnog građana Pazina, ali i šire.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…