Započeli radovi na sanaciji prometnice nadomak Grdosela

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas, 4. svibnja započeli su radovi na sanaciji oštećenja kolničke konstrukcije na dionici prometnice neposredno prije ulaza u naselje Grdoselo iz smjera Pazina i Zarečja. U planu je sanacija 300 – tinjak metara te prometnice, a radove će izvesti trgovačko društvo Usluga d.o.o., dok je predviđeno trajanje samih radova mjesec dana, odnosno do početka lipnja.

Zbog izvođenja radova uspostavljena je privremena regulacija prometa te će se u  zoni radova promet odvijati usporeno i s povremenim prekidom. Stoga se mole sudionici u prometu za strpljenje i pojačan oprez te da koriste alternativni pravac Pazin – Podberam  – Ladavci – Čerišnjevica – Grdoselo i obratno.

Navedeni radovi dio su većih zahvata pojačanog održavanja na sanaciji najkritičnijih dijelova nerazvrstanih cesta na području Grada Pazin u sklopu kojih je unazad par mjeseci izvršeno najviše sanacija na području mjesnih odbora Kašćerge i Zamaska koja su i najviše bila pogođena štetama uslijed obilnih padalina u rujnu prošle godine.

Izvedeni su tako radovi popravka i asfaltiranja dijela prometnice na pola puta od Trviža do Kašćerge, kod Pilošćaka, a novi je asfalt postavljen i na najoštećenijim dijelovima prometnice između Kašćerge i Ukotići te na dijelu ispod Ukotići prema jezeru Butoniga.

U sklopu pojačanog održavanja asfaltiran je i makadamski dio puta u Baničići, u duljini od jednog kilometra, a koji to naselje kod Ladavci spaja s prometnicom koja vodi prema Podbermu.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…