Obilježen Svjetski dan srca u Pazinu

Istarski domovi zdravlja, djelatnost patronaže,  uz potporu Grada Pazina, Gradskog društva Crvenog križa Pazin, Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin te Udruge Sindikat umirovljenika Pazin danas su obilježili s Svjetski dan srca koji se ove godine obilježava pod sloganom „Koristi 🖤 za svako 🖤“, a sve u cilju osvještavanja građana o kardiovaskularnim bolestima.

Tom se prilikom na Trgu slobode u Pazinu svim zainteresiranim građanima/kama omogućilo mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi.

Polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića dijelili su srca sa porukama za zdravi život te su ukazali na važnost tjelesne aktivnosti zajedno s polaznicima grupe „Nordijskog hodanja“  u organizaciji Športsko rekreativnog kluba Vita iz Pazina. Građanima i građankama kod kojih su se ustanovili povišeni rezultati upućeni su obiteljskim liječnicima i kardiovaskularnom savjetovalištu.

Naime, Istarski domovi zdravlja – Ispostava Pazin od 2018.godine provode projekt prevencije kardiovaskularnih bolesti, a savjetovalište je ponovno započelo s radom pod vodstvom patronažnih sestara koje pružaju informacije o preventivnim programima koji se nude kroz kratki motivacijski intervju od 15-ak minuta.

Programi koji se nude su: Radionica o hipertenziji, Radionica o ukupnim kardiovaskularnim rizicima, radionica o pravilnoj prehrani za osobe sa prekomjernom tjelesnom težinom te grupe kardiovaskularnog treninga (nordijsko hodanje) te je u najavi i program grupe izvanbolničke rehabilitacije za oboljele od KV bolesti.

Zainteresirani pacijenti za  KV savjetovalište mogu se najaviti putem maila patronaza.pazin@idz.hr ili na broj telefona 052/624-220 u vremenu od 7 do 8  sati ili od 14 do 15 sati svakim radnim danom, a moguće je i osobnim dolaskom u patronažu.

Pročitajte još...