Obilježen Svjetski dan srca u Pazinu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Istarski domovi zdravlja, djelatnost patronaže,  uz potporu Grada Pazina, Gradskog društva Crvenog križa Pazin, Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin te Udruge Sindikat umirovljenika Pazin danas su obilježili s Svjetski dan srca koji se ove godine obilježava pod sloganom „Koristi ? za svako ?“, a sve u cilju osvještavanja građana o kardiovaskularnim bolestima.

Tom se prilikom na Trgu slobode u Pazinu svim zainteresiranim građanima/kama omogućilo mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi.

Polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića dijelili su srca sa porukama za zdravi život te su ukazali na važnost tjelesne aktivnosti zajedno s polaznicima grupe „Nordijskog hodanja“  u organizaciji Športsko rekreativnog kluba Vita iz Pazina. Građanima i građankama kod kojih su se ustanovili povišeni rezultati upućeni su obiteljskim liječnicima i kardiovaskularnom savjetovalištu.

Naime, Istarski domovi zdravlja – Ispostava Pazin od 2018.godine provode projekt prevencije kardiovaskularnih bolesti, a savjetovalište je ponovno započelo s radom pod vodstvom patronažnih sestara koje pružaju informacije o preventivnim programima koji se nude kroz kratki motivacijski intervju od 15-ak minuta.

Programi koji se nude su: Radionica o hipertenziji, Radionica o ukupnim kardiovaskularnim rizicima, radionica o pravilnoj prehrani za osobe sa prekomjernom tjelesnom težinom te grupe kardiovaskularnog treninga (nordijsko hodanje) te je u najavi i program grupe izvanbolničke rehabilitacije za oboljele od KV bolesti.

Zainteresirani pacijenti za  KV savjetovalište mogu se najaviti putem maila patronaza.pazin@idz.hr ili na broj telefona 052/624-220 u vremenu od 7 do 8  sati ili od 14 do 15 sati svakim radnim danom, a moguće je i osobnim dolaskom u patronažu.

Pročitajte još...