Objavljen Javni poziv: Grad Pazin nudi poticaje za izradu glavnog projekta solarne elektrane

Facebook
Twitter
LinkedIn

Grad Pazin u suradnji sa Zelenom energetskom zadrugom (ZEZ), voditelj servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana “Na sunčanoj strani“, poziva građane i građanke Pazina da se jave na Javni poziv za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za potrošnju u kućanstvu.

Mala sunčana elektrana kućanstvu može godišnje donijeti i do 85% ušteda na računu za električnu energiju. Maksimalno je učinkovita barem 20 godina, dok se kao ulaganje isplati već kroz šest do osam godina. S nacionalnim i lokalnim poticajima, razdoblje povrata ulaganja u sunčanu elektranu može se dodatno ubrzati.

Ovim natječajem Grad Pazin želi pomoći svojim sugrađanima da se na vrijeme pripreme i ostvare pravo na državnu subvenciju, s obzirom na to da se u narednom razdoblju očekuje Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za sufinanciranje ugradnje sunčanih elektrana na obiteljskim kućama.

Prijavitelji kroz natječaj Grada Pazina mogu ostvariti:
• Sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane u iznosu od 50%, kojim će on za nositelja prijave iznositi maksimalno 200,00 EUR (1.506,90 HRK);
• Dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za glavni elektrotehnički projekt sunčane elektrane izrađen i plaćen u 2023. godini u iznosu od 50%, maksimalno do 200,00 EUR (1.506,90 HRK).
• Punu podršku u prijavi na nadolazeći javni poziv FZOEU za sufinanciranje ugradnje sunčane elektrane, a što uključuje administrativnu podršku te podršku u pronalasku pouzdanog izvođača sunčane elektrane i nabavi opreme.

Natječaj je otvoren do 1. prosinca 2023. godine. Rezultati Javnog poziva biti će objavljeni u roku od 15 dana od zatvaranja natječaja.
Detalji natječaja kao i prijavni obrazac dostupni su ovdje. 

Za više informacija zainteresirani se mogu obratiti na:
• solari@zez.coop ili radnim danom od 10 do 16 sati na 01 2090 404
• mohorovic@pazin.hr ili u radnom vremenu od 9 do 13 sati na 091 1624 007

Pročitajte još...