Od ponedjeljka budite atento svi – jer počinje Ovca u kutiji!

Facebook
Twitter
LinkedIn

U ponedjeljak 11. rujna započinje 8. festival slikovnice Ovca u kutiji. Već prvog dana nudi raznovrsne i zanimljive programe za sve dobne skupine.

Jutarnji programi namijeni su najmlađima jer dan je najbolje započeti pričom. Pazi jer slikovnica stiže u Tinjan i Sveti Petar u Šumi. Područne dječje vrtiće posjetit će Nikolina Manojlović Vračar s programom Kako misli jure jednog malog Jure. Upoznat ćemo Juru i niz događaja iz života jedne obitelji kroz stihove, humor i osjećaje. U isto vrijeme u područnim osnovnim školama gostuje Ana Galant sa slikovnicom Viktor Velikoglavi. Ovo je priča o jednom neobičnom dječaku drukčijem od svojih vršnjaka, no posebnom i sretnom.

Tijekom jutra, na travnjaku iza knjižnice, najmlađu publiku čeka knjižničarka Snježana Berak koja čita slikovnice finaliste nagrade Ovca u kutiji.

Već od 9:30 pa do 10:30 najvjernija ovčica festivala čita najmlađima zato ne propustite slikovnicu i priču. Svake godine goste festivala primi gradonačelnica, te daje podršku autoricama i autorima, ilustratoricama i ilustratorima, predavačima i svima uključenim u festival, a tako je i prvog festivalskog dana.

Da ne bi sve ostalo samo na prijemu, aktivno se uključuje u program i čita slikovnicu na trgu. Svratite na Trg slobode u 17:30 i poslušajte Slikovnicu na trgu.

Za kraj prvog dana u goste stižu knjižničarke Gabrijela Vine i Kristina Čunović iz karlovačke gradske knjižnice. Predstavit će Centar za poticanje rane pismenosti koji je otvoren na Odjelu za djecu i mladež i u kojem se održavaju predavanja, radionice, webinari za knjižničare, odgojitelje, roditelje… Ovo je prvi centar takve vrste u Hrvatskoj i otvoren s ciljem da Knjižnica postane kulturno i informacijsko središte koje povezuje sve važnije stručnjake i organizacije koje rade na dobrobit djece u zajednici. 

Program festivala na www.gk-pazin.hr ;

 

Pročitajte još...