Održane javne rasprave u mjesnim odborima Stari Pazin i Zabrežani

Facebook
Twitter
LinkedIn

U sklopu provedbe desetog ciklusa projekta Pazi(n) Proračun!, jučer, 29. travnja, održane su javne rasprave u mjesnim odborima Stari Pazin i Zabrežani gdje su se mještani susreli s gradonačelnicom Suzanom Jašić i njezinim suradnicima kako bi odlučili koje će male komunalne akcije na njihovom području biti realizirane kroz proračun u 2024. godini.

Na Starom Pazinu glasalo se o načinu utroška 10.000,00 eura, a podržan je prijedlog da se ide u sanaciju postojećih igrala i dogradnju igrališta na Velom Kalu u Bertošima, s time da će se prethodno ispitati pravni status zemljišta i mogućnost izgradnje manjeg košarkaškog i nogometnog igrališta.

Mještani Mjesnog odbora Zabrežani raspravljali su, pak, oko osam pristiglih prijedloga koje su gradske službe prethodno analizirale s aspekta mogućnosti provedbe i financijskog okvira koji za taj mjesni odbor iznosi 7.000,00 eura.

Odlučeno je da se spomenuti iznos za male komunalne akcije utroši za izradu betonskog stola za stolni tenis, a gdje će uštedu ostvariti vrijedni mještani na način da će radove sami izvoditi.

Ostat će tako dovoljno sredstava za šest pivskih setova (garniture, stol i klupice) koji će se koristiti u prostorijama jučerašnjeg sastanka te u sportskom centru, a gdje će se dobaviti i jedan frižider te materijal za uređenje okoliša.

Osim dogovora o malim komunalnim akcijama, s prisutnima se na javnim raspravama razgovaralo i konzultiralo oko drugih potreba koje su najčešće vezane za unapređenje komunalne infrastrukture.

U sklopu ovog ciklusa preostale su javne rasprave još u Hekima, Zarečju, Lindaru i Pazinu, koje se planiraju održati tijekom svibnja, a o točnom terminu mještani će pravovremeno biti obaviješteni.

Pročitajte još...