Paolo Maligec i Dragan Brečević trčali na trail utrci u okolici Kranjske Gore uživajući u ljepotama Julijskih Alpi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Paolo Maligec i Dragan Brečević, članovi Športsko-rekreacijskog kluba Vita – grupe trčanja Pazinskih sprintića, su sudjelovali u Kranjskoj Gori na utrci Julian Alps Trail Run by UTMB. Brečević je istrčao čak 60 kilometara, dok je Maligec završio kraću dionicu – 25 kilometara.

Brečević je ovu dionicu istrčao za 12:54.49 sati prošavši visinsku razliku od čak 3.586 metara. U svojoj je kategoriji osvojio izvrsno 54. mjesto. Njegov je kolega Paolo Maligec istrčao je 26 kilometara za 3:54.26 sata prešavši visinsku razliku od 1.346 metara.

Julian Alps Trail Run je najveći slovenski trail trkački događaj koji ove godine očekuje 3.000 trkača i 7.000 posjetitelja iz 60 zemalja. Staze Julian Alps Trail Run by UTMB povezuju mnoge destinacije unutar Julijskih Alpa i Triglavskog nacionalnog parka. Kraljevska staza od 170 km povezuje dolinu Soče, Bled, Žirovnicu i Kranjsku Goru te obuhvaća cijele Julijske Alpe.

Osim staze od 170 km, trkačima su bile na raspolaganju i staza od 100 km, sa startom iz Radovljice, staza od 60 km sa startom iz Žirovnice te kružne staze od 25 km, 15 km i 10 km u Kranjskoj Gori.

Ove godine, novost je kružna staza od 25 km u Kranjskoj Gori koja je otrkila trkačima mnoge prekrasne skrivene kutke i bila je izvrsna je opcija za one koji su željeli uživati u prekrasnoj prirodi Julijskih Alpa, a ipak preferiraju manje zahtjevne i kraće staze.

Najkraće staze od 10 km i 15 km posebno bile su prilagođene za početnike, jer nude jednostavan teren, lijepe staze i prekrasne poglede na Julijske Alpe i jezero Jasna.

 

Pročitajte još...