Pazinski kazalištarci ponovno ispunili Spomen dom

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iako su imali premijeru početkom lipnja pazinska kazališna amaterska družina „Rastrepuh“ priredila je publici još jednu predstavu „Kilimandžaro“ koja je ponovno izazvala veliki odaziv, ponovnu navijačku podržavajuću atmosferu koja je djelovala stimulativno na glumački raspoložene sugrađane.

Vjerojatno jedina kazališna istarska grupa djeluje u sklopu pazinskog Pučkog otvorenog učilišta, te je nakon tri godine pauze u kratko vrijeme dvaput održala ovu predstavu.

Predstava koju je ponovno popratilo 500-ak ljudi izvedena na tekst Sonje Boljunčić pod redateljskom palicom neumornog Aleksandra Bančića. Osim što je uspio u kratko vrijeme posložiti sijaset glumaca i karaktera, i sam je bio glumcem u predstavi na kojoj su još glumili Ana Bančić, Ana-Marija Bartolić, Sabina Kovač, Tea Družetić, Mirjana Fonjak, Mario Ivanković, Erika Komin, Nataša Matijaš, Vukica Palčić, Doris Pavlica, Daliborka Simić i Vanessa Šujević. Scenografiju predstave uz Bančića osmislili su Vjekoslav Mofardin, Doris Pavlica i Daliborka Simić, koja je ujedno i autorica plakata.

Predstava se poigrava raznolikošću odnosa unutar obitelji u kojima se sukobljuju stariji i mlađi članovi, braća i sestre, znatiželjni susjedi, između supružnika u kojima vlada tipičan srednjeistarski odnos u kojem je „muž vajk negderi u delu“.

Sama predstava tečnog je sadržaja, glumci i scene se izmjenjuju vrlo uigrano i bez stanki, koristeći djelomično čakavski dijalekt, tako da je sat vremena zaista prošlo u vrhunskoj predstavi, čime su pazinski glumci pokazali da stanka od tri godine nije na njima ostavila traga.

Upravo suprotno, da su svi glumci koji su glumili u posljednjoj predstavi „Jama“ iz 2019. godine dodatno izrasli i napravili korak naprijed, a dojam je da održavanje predstava u podržavajućoj atmosferi ih dodatno čini boljima.

Pročitajte još...