Pazinski sprintići pokorili Novi Sad

Facebook
Twitter
LinkedIn

Rekreativci, njih čak 54, iz Športsko rekreacijskog kluba Vita – Pazinski sprintići zajedno sa skupinom nordijskog hodanja su u nedjelju 26. ožujka sudjelovali na 30. polumaratonu u Novom Sadu gdje su postignuli zapažene rezultate.

Pazinska je skupina trkača i hodača koja je ispunila autobus sudjelovala u četiri različite discipline. Njih 16 je trčalo polumaraton, 8 ih je sudjelovalo u utrci na 10 kilometara i petorica trkača na 5 kilometara. Ostali su u disciplini nordijskog hodanja prešli stazu od 10 kilometara.

Najbrži su iz istarske ekipe na polumaratonu bili legendarni maratonac Tuklječon Ivan Stanić iz Triatlon kluba “Albona Extreme” koji je 21 kilometar prošao za 1:34.50, te Sandra Martinović s vremenom 1:36.34 koja je u ukupnom poretku bila četvrta.

Svoj su prvi polumaraton u Novom Sadu istrčali Marijan Paulišić, Renato Krulčić, Gracijela Grubiša i Nataša Benčić.

Pazinska se ekipa nordijskog hodanja vratila s peharom. Osvojile su ga Danijela Kovačić za drugo mjesto i Gorana Matić koja je na cilj stigla treća.

Novosadski maraton nije poznat samo po masovnosti, jer na njemu je i ove godine bilo oko 2 tisuće sudionika, već i dobroj organizaciji, a tridesetogodišnju tradiciju održava i ista ekipa organizatora koju predvodi veliki entuzijast Milan Dolga.

Osim utrka za najmlađe imaju i posebnu atrakciju, natjecanje beba u puzanju čime potiču dobrobiti sporta od prvih koraka.

Domaćini su pazinsku ekipu ugostili i na zajedničkom ručku uz druženje i glazbu tamburaša, a svima je novosadski sportski vikend ostao u sjećanju i zbog posebne atrakcije noćnog obilaska više od 30 kilometara podzemnih hodnika Petrovaradinske tvrđave kroz koje ih je sa svojom ekipom poveo Leon Šuranović.

Pročitajte još...