Pazinski vatrogasci u ispomoći kolegama u zastrašujućem požaru u Puli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Troje je pazinskih vatrogasaca danas poslano kao ispomoć  zajedno sa šumskim vozilo u zastrašujućem požaru koji je danas bjesnio Pulom te spada u jedan od najvećih požara u njenoj povijesti.   O kakvom je razmjeru bila riječ dovoljno govori da su požar gasila tri kanadera iz Zadra, više od 70 vatrogasaca iz Pule, Rovinja i Pazina kao i sva dobrovoljna društva s područja, te su danas brzom i hrabrom akcijom spasili Pulu od direktne pogibelji.

Na sreću, u današnjem požaru koji je uzbudio mnoge Puležane, nije bilo ljudskih žrtava, kao i to da su sve kuće spašene, što je najbitnije. Izgorjeli su gospodarski objekti te određeni broj automobila.

Situacija na terenu je povoljna bez obzira na to što je počeo puhati zapadni vjetar. Na terenu i dalje imamo 80 vatrogasaca s 30 vatrogasnih vozila svih vrsta i tu ćemo brojnost zadržati do večeras kada ćemo izvršiti novo grupiranje, odnosno dovest ćemo nove, svježe snage. Povukao se zadnji kanader koji je izvršio posmatranje iz zraka i zaključio da nema otvorene vatre pa i službeno možemo reći da je požar lokaliziran“, zaključio je Dino Kozlevac, zapovjednik istarskih vatrogasaca.

Vatrogasci će na požarištu ostati dežurati iduća 72 sata, a kako bi se što prije otkrio uzrok ovog požara, traži se i pomoć građana.

-Pozivam građane ako su danas primijetili neko sumnjivo ponašanje koje bi moglo biti povezano s ovim požarom da nam dojave te informacije pa makar i anonimno kako bi što prije mogli saznati uzrok požara koji će svakako istražiti MUP“, poručio je načelnik Kozlevac.

Fotografija ustupila: Claudia Pučić

Pročitajte još...