Polaznici tečajeva crtanja i slikanja u pazinskoj galeriji izlažu svoj „Svijet linija i boja“

Facebook
Twitter
LinkedIn

„Slikanje je poput igre“ rekla je Anita Pilat na otvorenju nove izložbe u galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin na kojoj svoje radove izlažu polaznici tečajeva crtanja i slikanja te dodala da i u slikanju kao i u igri treba poštivati određena pravila, ali važan su dio i sloboda, kreativnost i osobnost.

Pazinski likovnjaci već duži niz godina organiziraju tečaj crtanja za početnike te tečaj slikanja za one naprednije koji su svladali crtačke tehnike. Predsjednica DLS Pazin, Nada Putinja istaknula je zadovoljstvo što su ovogodišnji ciklus tečaja crtanja pohađali učenici, njih šestero, koji su prve crtačko-slikarske korake napravili na dječjim likovnim radionicama, također u organizaciji DLS-a te su  stasali za nova iskustva i nove izazove.

Anita Pilat, voditeljica tečajeva izrazila je veliko osobno zadovoljstvo rada s mladima, koji, prema njenim riječima rade i stvaraju puno spontanije od odraslih. Anita je okupljenoj publici predstavila sve izlagače, one mlađe kao i one iskusnije te se ukratko osvrnula na rad i stvaralaštvo svakog od njih naglasivši različitost koja je povezana s karakterom svakog od autora.

Izložba „Svijet linija i boja“ može se u pazinskoj LG galeriji razgledati do 02.07.2022. radnim danom od 10-12 i 18-20 sati te subotom od 10-13 sati.

no images were found

Pročitajte još...