Predstava Teatra Exit u ponedjeljak u pazinskom Spomen domu

Facebook
Twitter
LinkedIn

U ponedjeljak će s početkom u 20 sati u pazinskom Spomen domu odigrati predstava „Kako misliš mene nema“ Teatra Exit u režiji Ivice Boban, u kojoj glumci Amar Bukvić i Filip Juričić od premijere u travnju 2007. oduševljavaju publiku igrajući niz maštovitih likova iz naše svakodnevnice, za što su osvojili niz nagrada.

Predstava je nastala iz ispitne produkcije iz glume i scenskog pokreta na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a u njoj dva glumca, izmjenjujući niz likova i situacija, u pažljivo skrojenoj predstavi temeljenoj na vještini glumačke suigre, humoru i sposobnosti glumačkog preobražaja, grade iznimno duhovit patchwork svakodnevnice, zaranjajući farsom u neuralgične točke suvremenog hrvatskog društva.

“Kroz dva sata ‘nabrijane’ farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo”, rekla je o predstavi redateljica Boban.

“Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije”, dodala je.

Priča, svakidašnja. Buđenje, kava, listaš novine: događaji dana, svijet, novac, politika, crna kronika, tehnologija, multimedija, moda, ljepota, showbiz, turizam, sport, ponude, oglasi, ispadaju reklamni letci. Sve možeš imati jeftino, svijet, život, provod, sve ti se nudi u reklamnim letcima. Popust od 60% prava je prilika, treba otići tamo, brzo kupiti, uplatiti dok se ne rasproda, dok traje ponuda…

Filip Juričić u ulozi simpatičnog luzera s društvene margine donio je odluku: ove godine ide na more i ništa mu neće ovaj dan pokvarit. Ili hoće? Kad nahrupi stvarnost, snovi se ruše. Zašto neki drugi mogu, a ti ne, zašto ti nemaš i tebe nema? Kako to misliš – mene nema?

Amar Bukvić za predstavu je dobio Nagradu hrvatskog glumišta 2007. za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, glumački je duo iste godine osvojio i ravnopravne glumačke nagrade Zlatni smijeh na 31. Danima satire i nagradu za najbolje glumce 8. međunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav u Umagu.

Predstava je 2009. osvojila Veliku mostarsku lisku publike za najbolju predstavu u cjelini a Amar Bukvić i Filip Juričić nagradu za najboljeg glumca, kao i specijalnu nagradu žirija za inventivnost i maštovitost u razradi likova i odličan primjer angažiranog teatra na Festivalu mladog glumca u Banja Luci 2009.

Uloga u predstavi “Kako misliš mene nema?!” Bukviću je 2018. donijela i grand prix za najbolju mušku ulogu XV. Međunarodnog festivala glumca u Nikšiću, Crna Gora, a glumački je tandem dobio i grand prix za najbolji partnerski odnos na sceni. (preuzeto s www.teatarexit.hr)

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…