Racibor najbolji na pub kvizu posvećenom punku u dobro ispunjenom Kaštelu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Proteklog je četvrtka RocKaštel bio vrlo dobrahno ispunjen – održan je jedan od osebujnijih pub kvizova kojeg je organizirao Muzej grada Pazina, a povezan je s izložbom „Pazin – grad punka“ koja će se otvoriti 19. studenog u prostorijama muzeja.

Ukupno je bilo prijavljeno 10 ekipa, sastavljenih od po četiri člana koji su odlučili okušati svoje znanje o punku, kako u Pazinu, Istri i Hrvatskoj. Pitanja su bila postavljena da prate razvoj pazinskog punka od prvog službenog benda Jedini ležaj, preko brojnih drugih pazinskih bendova – Rebecce, Vokala u Gipsu, Tuberitesa, Side, Sabotaže, Fundacha, pa do Racibora idrugih bendova.

Upravo su članovi ovog potonjeg mlađahnog pazinskog benda dominantno osvojili ovaj kviz koji je održan preko Kahoota, pa je osim poznavanja materije bodovala se i brzina odgovaranja. U zabavnom tonu, kojem su bitno doprinijeli domišljati djelatnici muzeja Maja Zidarić Pilat i Ivan Smoljan, koji su kviz i osmislili.  Uz poznavanje glazbenih činjenica, postavljana su i pitanja koja su bila povezana uz punk kao pokret u Pazinu, pa su ovdje svoje mjesto pronašli i pojedini fanzini, koja i omiljena mjesta okupljališta ove specifične supkulture.

Vesela večera je nastavljena na način da je nakon nje uslijedila slušaonica, pa su sudionici kviza puštali svoje omiljene punk pjesme.

Pročitajte još...