Radojka Šverko razgalila srca pazinske publike

Facebook
Twitter
LinkedIn

„Srce mi jako lupa, ovo je prvi moj solistički koncert u Pazinu, u gradu kojem sam rođena”, bile su to riječi kojima je hrvatska glazbena diva, Radojka Šverko započela sinoćni dvosatni koncert u Velikoj dvorani Spomen doma.

Naime, povodom proslavu značajnih 1.040 godina od prvog pisanog spomena Pazina, odnosno pazinskog Kaštela – Castrum Pisinum, organiziran je besplatan koncert Radojke Šverko, kao poklon građanima i građankama a i svim gostima, a sudeći po brojnosti publike i reakcijama, izbor poklona je i više nego pogođen.

Dvoranu ispunjenu publikom, Radojka je, u pratnji vrhunskog glazbenog sastava, pod vodstvom prof. Vladimira Babina, koji je ujedno preuzeo i ulogu naratora, izvela niz čitav niz skladbi, od vlastitih uspješnica s Melodija Istre i Kvarnera i Splitskog festivala do velikih svjetskih hitova.

Na repertoaru su se tako našle skladbe Kud plovi ovaj brod, Ništa nova, Lanterna, Bracolet, Plače stara lesa, Con te partirò i mnoge druge uspješnice. Publika je mnoge skladbe pjevala u glas s pjevačkom divom koja u nekoliko trenutaka nije mogla sakriti emocije koje su pratile čitav koncert.

Koliko je čitav koncert imao poseban značaj i za pjevačku divu i za publiku, govori i činjenica da se nakon izvedbe pjesme Simply the best, koja je službeno bila posljednja skladba koncerta, cijela dvorana podigla na noge i dugim aplauzom zahvalila Radojki Šverko i odala više nego zasluženu čast i zahvalu za predivan koncert i preko 50 godina dugu uspješnu karijeru.

Pročitajte još...