Roženice koncertom „Vjeruj u ljubav“ dva dana zaredom ispunile Veliku dvoranu Spomen doma

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Facebook stranica Roženice Pazin)

Ideja da se koncert „Vjeruj u ljubav“ koji se inače održava u veljači prebaci na sredinu travnja pokazao se je kao pun pogodak. Naime, ove su godine jučer i prekjučer Roženice dupkom ispunile Veliku dvoranu Spomen doma, pokazujući tako kako imaju ogromnu podršku zajednice u kojoj djeluju. Inače, rijetki su lokalni pjevački zborovi koji mogu privući tisuću i dvjesto ljudi, pa je ovo zaista raritet.

Jučerašnji je koncert imao i dvije posebne zanimljivosti. Dirigentica Ines Kovačić Drndić proslavila je punih dvadeset godina otkako je preuzela ovaj zbor 2003. godine, a uz zbor kao gosti su nastupili Goran Karan i dječji zbor „Mali od sv. Jurja” iz staropazinske župe.

U prvom planu Luka Krulčić (fotografija: Facebook stranica Roženice Pazin)

Na glazbenom je repertoaru bilo svačega. Krenulo je s blokom pjesama posvećenih Oliveru Dragojević gdje je zasjao trviški slavuj Milenko Ladavac. Nastavilo se s pjesmom „Parlami d’amore, Mariu’“ Luke Krulčića, inače studenta bečkog konzervatorija. Na red je došla pjesma Kemala Montene „Ni u tvome srcu“ koju si izveli solisti Deni Erik i Diana Krizmanić.

Nakon njih Ronald Braus jedan od voditelja izveo je pjesmu Odiseja, da bi Frano Ridian izveo Sinatrinu „Fly me to The Moon“.

U bloku talijanskih popularnih pjesama Roženice su jedan hommage posvetile nedavno preminuloj predsjednici Zajednice Talijan Gracijeli Paulović, ženi zaslužnoj da i danas Roženice koriste prostorije zbora za  redovne probe. U pjesma ma grupe Ricchi e poveri istakli su se solisti zbora Nikolina Kuhar i Matko Kotiga, u posljednjoj Petra Kuhar i Anja Fakin.

Posebne je simpatije izazvao nastup dječjeg zbora „Mali od sv. Jurja“ kojeg predvodi Vesna Drndić, koji su izveli Nadalinu i nekoliko pjesama.

U prvom plan Matko Kotiga i Nikolina Kuhar (Facebook stranica Roženice Pazin)

Na repertoaru su uslijedile pjesme iz drugih dijelova bivše Jugoslavije poput makedonske Jovano Jovanke, te Bokeljska noć koju je izveo uz zbor Ronald Braus, nakon čega je zbor izveo pjesmu „100 puta dnevno“ Tonija Cetinskog.

Posebni gost večeri popularni dalmatinski pjevač Goran Karan otpjevao je sa zborom svoje hitove Ostani, Vagabundo, Štorija.

Bogati program vratio se ovim Fosilima i pjesmi Sanjaj me, koju je izvela solistica Anja Fakin. Na sceni se našlo mjesta i za Bocellijevu pjesmu „Vivo per lei“ koju su izveli Luka Krulčić i Petra Kuhar. Pred kraj je u blok bio posvećen Gibonniju u sklopu čega su otpjevane tri pjesme.

Pomlađeni pazinski mješoviti zbor  pratio je bend u kojem su nastupili Anita Primorac na udaraljkama, Mario Čopor na klaviru, Marko Kalčić na bas gitari, Aleksandar Lukić na gitari i Leopold Stašić na violini.

U prvom planu Deni Erik i Diana Krizmanić (Facebook stranica roženice Pazin)

Za kraj ove glazbeno bogate večeri i dvosatnog programa tradicionalno je cijela dvorana orila pjesmom „Vjeruj u ljubav“.

Koncert su poduprli Grad Pazin i Istarska županija, a u suorganizaciji su pripomogli Pučko otvoreno učilište Pazin i Radio Istra.

Pročitajte još...