Sutra započinje mountain bike liga Istre i Kvarnera

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinski i drugi mountain bikeri središnje Istre sutra će doći na svoje – u mjestu Rastočine nedaleko Grobnika započinje ovogodišnja MTB liga Istre i Kvarnera, koja je namijenjena osim iskusnim brdskim biciklistima i potpunim početnicima.

Staza je kružnog oblika dužine 3 km s 105 m visinske razlike po krugu a sastoji se od makadamskog puta, zemljanih puteva i zemljanih trailova te je označena strelicama i trakama na mjestima promjene smjera. Tu su i dva tehnički zahtjevnija djela ali za te dijelove su spremni i lakši zamjenski smjerovi (chicken way) prilagođeni apsolutnim rekreativcima.  Dječja utrka kategorije U7 je zasebna staza s dužinom kruga od 200 m, dok kategorije U9 i U11 imaju zadanu dužina kruga i malo proširenu stazu u dužini 500m. 

Prijave za prvo kolo počinju od 10:00 sati i traju do 11:30 sati. Za povoljniju kotizaciju potrebno je predprijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 pred utrku radi lakše organizacije i to putem linka . Sve detalje u svezi prijava možete naći u raspisu utrke na već spomenutoj adresi. Plaća se i startni broj kojeg plaćaju svi natjecatelji uz napomenu da broj vrijedi za sva kola lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (mala utrka) ne plaćaju kotizaciju već samo startni broj. Start dječje utrke se može očekivati od 12:00 h a vozi se na kraćoj stazi prilagođenoj dječjim uzrastima kao što je pravilo lige. Start glavne utrke je po dobrom starom običaju u 12:26 h. Za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca jer je utrka rekreativnog karaktera. Nakon utrke svim sudionicima je osigurana okrjepa nakon koje se pristupa proglašenjima najboljih ali i nagrađuju najsretniji natjecatelji. 

Samo trajanje utrka ovisi o konfiguraciji terena na kojem se održava tako da dječje utrke mogu trajati u rasponu 5 do 15 minuta dok ce odrasli u glavnoj utrci voziti od 50 minuta pa sve do sat i deset (najbrži natjecatelji) dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu ali manji broj krugova nego odrasli. Sudjelovanje je moguće na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa.

MTB Zimska liga Istre i Kvarnera koja se ove sezone sastoji od 10 kola kreće u svoje 15.-o izdanje. Kako je to već ušlo u naviku svima tako i ovu sezonu podržavaju prijatelji, partneri i sponzori lige a to su kao prvo portal prijavim.se te biciklistički portal mtb.hr  i www.MTB.si. Za nagrade po kolima, nagrade sretnim dobitnicima random lutrije po kolima kao i nagrade za pobjednike na postoljima osiguravaju talijanski brand TOFIT – proizvođači sportske odjeće, brand BITE ME proizvođači zdrave sportske prehrane te KEINDL trgovina bicikli i druge outdoor sportske opreme. Biti će ovo još jedna bogata sezona sa svojih 10 kola, mjesto gdje će biti naglašeni i najbolji ali i oni sretne ruke čime želimo naglasiti da je važno aktivno sudjelovati a ne samo pobijediti.

Više o MTB zimskoj lizi Istre i Kvarnera te kako sudjelovati u njoj možete saznati na FB stranici www.facebook.com/mtb.zimskaliga gdje možete pronaći mnoštvo informacija kao i pratiti najnovije vijesti s terena i u svezi kola lige. Teorija je jedno a praksa nešto sasvim drugo pa vas stoga pozivamo da se okušate u MTB vodama (ne doslovno) već 6.11.2022. kada počinje prvo kolo lige i još jedna sezona ovih MTB rekreativnih utrka.

FB stranica: www.facebook.com/mtb.zimskaliga/
Prijave na 1. kolo: https://bit.ly/15mtbZlik-XcRastocine
Relive staze 1. kola: https://www.relive.cc/view/vPOpWYjQLRv 

Pročitajte još...