Tjedan Crvenog križa i Međunarodnog dana sestrinstva u Pazinu: Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi te akcija darivanja krvi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa i Međunarodnog dana sestrinstva, Gradsko društvo Crvenog križa Pazin organizira dvije akcije za građane i građanke: mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi te akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Mjerenje će se održati u četvrtak, 12.svibnja 2022.godine od 9:00 do 11:00 sati na Trgu slobode u Pazinu.

Akcija darivanja krvi, održati će se u petak, 13.svibnja 2022. godine od 9:00-17:00 sati – pauza od 12:00 do 13:00 sati, u dvorani Istra Spomen doma u Pazinu. Pozivaju se darivatelji krvi, posebno darivatelji krivih grupa A- i 0+.

Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca koji se obilježava svake godine 8. svibnja, u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja. U tom Tjednu društva Crvenoga križa diljem Hrvatske provodit će brojne korisne aktivnosti kako bi se građani upoznali s djelovanjem Hrvatskog Crvenog križa i njegovog 131 društva. Hrvatski Crveni križ ovogodišnji Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca dočekuje aktivno djelujući u odgovoru na saniranje posljedica prouzročenih dvjema kriznim situacijama – potresom na Banovini i ratom u Ukrajini koji je izazvao priljev izbjeglica u Hrvatskoj.

Stotine volontera i djelatnika Crvenoga križa svakodnevno pruža pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine, a još uvijek intenzivno radi i s ljudima stradalima u potresu. Zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine trenutno je najopsežnija i najzahtjevnija operacija Hrvatskog Crvenog križa. Provodi se na teritoriju cijele Republike Hrvatske, a u njoj sudjeluju stotinu društava Crvenoga križa, pa i naše Gradsko društvo Crvenog križa Pazin.

Unatoč brojnim aktivnostima, Gradsko društvo Crvenog križa Pazin obilježit će Tjedan Crvenoga križa mjerenjem krvnog tlaka i šećera u krvi, kako bi građani Pazina što bolje upoznali široki spektar aktivnosti koji svakodnevno provode. Krajem tjedna pozivaju sve na akciju darivanja krvi, koja će se održati u petak, 13.svibnja 2022. godine od 9:00-17:00 sati – pauza od 12:00 do 13:00 sati, u dvorani Istra Spomen doma u Pazinu. Pozivaju se darivatelji krvi, posebno darivatelji krivih grupa A- i 0+.

“Važno je da kao zajednica jačamo humanost među nama” poruka je ovogodišnjeg obilježavanja Tjedna Crvenog križa.

Pročitajte još...