U Pazinu obilježen Svjetski dan učitelja: Ester Čikada, Sanja Banko i Igor Dobrić proslavili 35 godina rada

Facebook
Twitter
LinkedIn

Grad Pazin i ove se godine pridružio obilježavanju Svjetskog dana učitelja te je tim povodom danas, 5. listopada u dvorani Istra pazinskog Spomen doma održana prigodna svečanost. Na ovaj dan učitelji i učiteljice dobivaju zasluženo priznanje za važnost svoga rada, a obilježavanje njihovog dana bila je i prigoda za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj pojedinca i društva u cjelini, kao i samog i obrazovanja.

Ovogodišnju su svečanost obilježili odgojno – obrazovnim djelatnici i djelatnice pazinskih odgojno – obrazovnih ustanova, njih 40,  koji su u protekloj godini navršili jedan od jubileja za 10, 15, 20, 25, 30, 35 godina rada, a kojima je pazinska gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima uručila priznanja i zahvale. Među jubilarcima,  impresivnih 35 godina odgojno – obrazovnog rada obilježili su Ester Čikada i Sanja Banko iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin te Igor Dobrić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.  

U svom obraćanju u ime svih ovogodišnjih jubilaraca i jubilarki Ester Čikada istaknula je kako se, bez obzira na staž, učitelj uvijek osjeća mladim zahvaljujući svojim učenicima.

„Posao učitelja je zahtjevan i odgovoran posao. Svako dijete priča je za sebe te je zato  taj posao i lijep, a svaki djetetov osmjeh i iskazano zadovoljstvo u tom radu je nagrada. Stoga, loše zaboravljamo, a dobro i lijepo pamtimo i guramo naprijed”, rekla je Ester Čikada.

Čestitajući svima, upravo lijepa sjećanja na učitelje i učiteljice iz svojih školskih dana kroz osobnu priču u svom obraćanju okupljenima je prenijela pazinska gradonačelnica Suzana Jašić. Naglasila je pritom iznimnu ulogu učitelja i učiteljica, među ostalim, za razvoj samopouzdanja, talenta i kasnijih interesa i opredjeljenja.

„Tajna odrasle dobi, u zrelijim godinama je da preispitujemo sebe, roditelje, a i svoje učitelje. Ja sam u nekom trenutku postala svjesna da za moje zanimanje za čitanje, pismenost, interes za znanost i aktivizam nisu zaslužni samo roditelji, geni i okolina, već da je sve to također produkt i zasluga mojih učitelja. Stoga, može se reći kako vi, učitelji i učiteljice,  svakog dana svojim radom utječete na sutra“, istaknula je gradonačelnica Suzana Jašić.

U ime svih ravnatelja pazinskih odgojno – obrazovnih ustanova ravnateljica Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin Vesna Rusijan uputila je zahvalu i čestitke, naglasivši, među ostalim, kako je najveće zadovoljstvo onih koji rade u odgojno obrazovnom sustavu kada djeca u život ponesu dobar osjećaj i sjećanje na lijepe dane, znanje, a i saznanje o tome kako je važno da svoj život grade na znanju, poštovanju sebe i drugih, te okruženja u kojem žive.

„Mi, učitelji, svojim primjerom, načinom na koji živimo, trebamo biti modeli onoga o čemu poučavamo“, poručila je Vesna Rusijan.

Obilježavanju Dana učitelja su nazočili goste i gošće iz Španjolske – ravnatelji i ravnateljice sa suradnicima i suradnicama iz tamošnjih odgojno – obrazovnih institucija koji su borave u sklopu ERASMUS projekta u Dječjem vrtiću Olga ban Pazin te Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile.  Svečani program organiziran je u suradnji sa pazinskim odgojno – obrazovnim ustanovama i PUOP Pazin.


POPIS JUBILARACA:

Dječji vrtić Olga Ban Pazin  
Gordana Žufić 15 godina
Paladin Eva 15 godina
Dajana Aničić Salopek 20 godine
Gordana Trošt-Lanča 20 godina
Osnovna škola Vladmira Nazora Pazin  
Barbara Močibob Šperanda 10 godina
David Jelenković 10 godina
Kristina Kovaček 10 godina
Nensi Mikulić 10 godina
Dalibor Radović 15 godina
Marina Srdoč 15 godina
Bruna Arbanas 15 godina
Elizabeta Ferenčak 15 godina
Veljko Ferenčak 15 godina
Sandra Milotić Macan 15 godina
Ivan Štefanić 20 godina
Karim Brković 20 godina
Samantha Ćus 20 godina
Anamarija Kurelović 25 godina
Irena Šćulac 25 godina
Oriela Cetina 30 godina
Snježana Brščić 30 godina
Ines Gasparini 30 godina
Jasminka Milovan 30 godina
Gordana Turčinović 30 godina
Ester Čikada 35 godina
Sanja Banko 35 godina
Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin  
Igor Dobrić 35 godina
Toni Brožić 25 godina
Radmila Zaletel 25 godina
Željka Mladenić 20 godina
Renata Pifar Macuka 20 godina
Silvia Starčić 15 godina
Martina Pulić Grabar 15 godina
Ines Brajković 10 godina
Ines Sirotić 10 godina
Pazinski kolegij  
Nikolina Mahulja 15 godina
Koraljka Žic 15 godina
Andrejina Jugovac 15 godina
Martina Pulić Grabar 15 godina
Milica Maligec 20 godina
Zvjezdana Smolić 25 godina
Pročitajte još...