Ugodno intimističko druženje na festivalu krijesnica i koncertu Martina Ladike

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ugodnim intimističkim druženjem na koncertu Martina Ladike i njegovog benda u kojem je uz pregršt pastoralnih stihova, te prije toga zabavom s klaunom Barabom i potragom za krijesnicama, održan još jedan festival krijesnica u organizaciji udruge Trad In Etno.

Za vikend je festival krenuo s radionicom u Hreljima pokraj Žminja edukacijom iz etnološkog vokalnog pjevanja.

Nastavljen je u subotu s kvalitetnom panel raspravom o budućnosti pčela i insekata o čemu smo pisali ovdje, nakon čega je uslijedio nastavak eko art sajma. Na njemu je  izlagalo nekoliko proizvođača domaće keramike, domaćih igračaka od drva i drugih artefakata u kućnoj radinosti.

Uslijedila je zabava za najmlađe, koja je i privukla najviše ljudi, na kojoj je Klaun Baraba bio centralna figura.

Nakon toga festival je završen vrlo zanimljivim koncertom Martina Ladike i njegovog benda u kojem sviraju još i Leo Hrs, uglavnom cajon i perkusije te Roko Margeta, koji je brojnim instrumentima –  melodikom, minijaturnim klavirom, frulom i raznim drugim ambijentalnim rekvizitima, pružio je publici jedinstven ugođaj.

Razigranost pjesama, Ladikina facijalna ekspresivnost, umirujući glas, te šumski karakter pjesama činili su njegov nastup vrlo originalnim u specifičnom prirodnom ambijentu na Rijavcu.

Program su podržali Grad Pazin i Istarska županija – Upravni odjel za kulturu i zavičajnost.

 

Pročitajte još...