Vedranu Ujčiću volonterska nagrada županijskog Crvenog križa koja od ove godine nosi naziv po nedavno preminuloj Roberti Lanča

Facebook
Twitter
LinkedIn

Posebno je emotivno ove godine u Grubišima bilo na dodjeli nagrade Roberta Lanča, koja od ove godine nosi naziv po nedavno preminuloj volonterki, a dodjeljuje ju županijsko društvo Crvenog križa. Nagrada je pripala Vedranu Ujčiću, pulskom volonteru, inače i jednom od rijetkih odgojitelja u vrtiću u županiji.

Uz njega, kojem je titula volontera godine pripala zbog najviše skupljenih volonterskih sati, pohvalnica je dodijeljena još petnaestero volontera.

Iz pazinskog gradskog društva nagradu su dobili Beramka Željka Nefat i Borućan Darko Merklin, iz buzetskog Maja Ivančić i Filip Brnobić, iz porečkog Igor Laković, Igor i Valentina Ostojić te Igor Veselinović, iz rovinjskog Marko Višković, Ana Gasparini, Antonio Okret, Dragan Stamenković, iz bujskog Steven Rota,  te iz pulskog – Goran Brenko. Nagradu je uručila Sandra Stipanov, ravnateljica županijskog društva.

Sandra Stipanov, Patricija Blažević, Vedran Ujčić i Igor Laković

„Još jedna godina iza nas, nova iskustva, mnogo aktivnosti, druženja, prijateljstva, puno smijeha i suza, dragi naš volonteri bez vas sve bi ovo bilo nemoguće ostvariti, vi ste naša snaga. Hvala što postojite i činite ovaj svijet boljim mjestom za živo!

Top 15 volontera od ove godine je poseban jer ona će uvijek biti tu s nama i dalje ćemo se zajedno smijati i prisjećati lijepih trenutak naučila si nas što je hrabrost, poniznost i kako moramo cijeniti svoj život.“, objavili su na svojoj Facebook stranici.

Nagrada je prozvana po Roberti Lanča, dugogodišnjoj mladoj volonterki koja je umrla 17. lipnja ove godine, koja je bila dijelom Crvenog križa do posljednjih dana svog života, od svoje deset godine.

Pročitajte još...