Željka Nefat predstavlja nacionalni Crveni križ na međunarodnom kampu u Njemačkoj

Facebook
Twitter
LinkedIn

Željka Nefat, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Pazin i Crvenog križa Istarske županije boravi u Nacionalnom parku Eifel, u Njemačkoj gdje sudjeluje na 10. Međunarodnom mirovnom kampu u organizaciji Njemačkog Crvenog križa. Dobila je  priliku sudjelovati na kampu od 23. srpnja  do 7. kolovoza i predstavljati pazinski, županijski i nacionalni Crveni križ.

Cilj kampa jest razvijanje kompetencija rada s mladima i surađivanja različitih interesa i kultura. Mladi iz cijeloga svijeta rade na zajedničkim projektima usmjerenim na postizanje tolerancije prema svim različitostima. Uz projekte koje odrađuju svakodnevno, mladi također putuju i upoznaju kulturu domaćina. U izradi svojih projekta mladi su izrazito ekološki osviješteni, brinući o svojoj okolini i prirodi koja ih okružuje, uče o međunarodnom humanitarnom pravu i djelatnostima Crvenog križa.

Željka Nefa ima bogato volontersko iskustvo te je volonterka te organizacije od 14. godine, ujedno i predsjednica Kluba mladih Crvenog križa Pazin, a od 2021. godine i članica odbora mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Pročitajte još...