Žminjac osuđen na 21 godinu zatvora zbog teškog ubojstva

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas je na Županijskom sudu u Puli Žminjac Corrado Orbano Grabar nepravomoćno je osuđen na 21 godinu zatvora zbog teškog ubojstva Borisa Radića.

Epilog je to suđenja pred vijećem kojim je presjedala sutkinja Gabrijela Marčeta, a Žminjac je optužen da je ubio  39-godišnjeg Borislava Radića prošle godine u Žminju.

Odluka je donijeta na temelju optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Puli Grabara da je lani 6. rujna, skoro na današnji dan, uz kuću u kojoj živi u Ulici 1. maja u Žminju u garaži polio svog prijatelja benzinom i zapalio. Još živ, Borislav je policajcu koji je došao u intervenciju zbog dojave o požaru kazao da se posvađao s Corradom i da ga je ovaj polio bezinom i zapalio.

Pazinska Hitna pomoć utvrdila je da je Radić zadobio opekline po tijelu te je s teškim opeklinama prevezen iz Pazina u KBC Rijeka, a nakon toga u KBC Sestara milosrdnica u Zagreb, gdje je nesretni Žminjac preminuo 18 dana poslije u teškim mukama. ustanovljeno je da je čak 60 posto Radićevog tijela na licu, ramenu, prsnom košu, trbuhu i leđima, šakama i nogama zahvaćen opeklinama prvog, drugog i trećeg stupnja, a uzrok smrti je obostrana upala pluća nastala uslijed udisanja vrelog zraka, nakon što mu je tijelo namjerno zapaljeno benzinom.

S manjim je opeklinama prošao i optuženi Grabar, koji je zaprimljen na pazinsku Hitnu pomoć pola sata poslije Radića. na suđenju je u fazi obrane kazao kako je te kobne večeri došlo do naguravanja između dvojice prijatelja i da se benzin zapalio na svijeću te da je ostao nakratko gasiti požar. Nepravomoćno osuđeni Grabar ima pravo na žalbu.

Fotografija: JVP Rovinj

 

.

Pročitajte još...