Emil Daus: IDS neće podržati državni proračun za 2023. godinu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jučer se do kasnih večernjih sati u Saboru raspravljalo o amandmanima na državni proračun. Naime, podneseno je više od 400 amandmana, a Klub IDS-a podnio je ukupno 54 amandmana u vrijednosti od gotovo 175 milijuna eura, odnosno više od 1,3 milijarde kuna. Vlada je prihvatila samo 10 amandmana, od kojih je svega nekoliko oporbenih.

IDS je podnio amandmane koji se odnose na infrastrukturu, školstvo, zdravstvo, socijalu.

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus, istaknuo je kako je od 54 podnesenih IDS-ovih amandmana, u vrijednosti od gotovo 175 milijuna eura djelomično prihvaćen samo jedan i to u iznosu od 120 tisuća eura. Napomenuo je da se radi o amandmanu kojim se tražilo sufinanciranje za potrebe rekonstrukcije Eufrazijeve bazilike u Poreču za koju je IDS zatražio 330 tisuća eura, a Vlada odobrila 120 tisuća.

Naglasio je da sluha ponovno nije bilo, pa ni prema regiji koja je jedna od onih koja najviše uplaćuju u taj isti proračun, a stava je da ga s ovim promašenim centralističkim sustavom upravljanja neće nikada ni biti!

Zaključio je da bi Istra imala dovoljno sredstava da sve projekte za dobrobit građanki i građana Istre sama financira, da  je država decentralizirana, ali nažalost to nije tako jer umjesto decentraliziranog sustava, mi u Hrvatskoj imamo promašeni, zastarjeli i u svim modernim državama napušteni centralistički sustav upravljanja.

Pročitajte još...