Valter Flego: “Pokazali smo istarsku forcu, ali nažalost u Europi su zapuhali neki novi vjetrovi, desnica je ojačala…”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon što objektivno nije uspio u svom naumu, IDS-ov dosadašnji europarlamentarac Valter Flego ostao je na tragu svog političkog puta i vrlo skrušeno poručio sljedeće:

„Poštovani i dragi pratitelji, iskreno hvala za svaki glas! Jučer je Istra pokazala, da unatoč maloj izlaznosti itekako prepoznaje rad i rezultate. Fair play lista – 9 je osvojila 41.600 glasova, što je bilo dovoljno za prelazak izbornog praga, ali nedovoljno sa osvajanje novog mandata. Preferencijalno sam  osvojio 18.875 glasova, odnosno 45,37% svih glasova liste. Time su građani Istre nedvojbeno, još jednom pokazali da cijene rad i rezultate i da žele naprednu Europsku uniju“, rekao je Flego pa rekao:

„Nažalost, u Europi su zapuhali neki novi vjetrovi, desnica je ojačala, a Istra je nakon 10 godina izgubila svog zastupnika u Europskom parlamentu za oko 1000 glasova. Iako je za mandat nedostajalo malo, ovo je sjajan rezultat! Pokazali smo istarsku forcu! Hvala svima od udruga žena, preko penzionera, pripadnika manjina, članova i simpatizera IDS – Istarski Demokratski Sabor! Hvala na svakom glasu, hvala na suradnji i podršci proteklih pet godina“, kaže Flego pa zaključuje:

„Hvala vam na povjerenju, nadam se da istarski projekti neće biti zaboravljeni od novih kolega u Europskom parlamentu i da će predano raditi, da Istra bude još perspektivnija u budućnosti. Nama hrvatskim zastupnicima iz Istre, bila je nevjerojatna čast predstavljati Istru i raditi za građane Istre u Europi u proteklih deset godina. Do nekih novih druženja, srdačno vas pozdravljam.“

Pročitajte još...