ISTRAMET: Nijemci ostvarili 33% manje noćenja u lipnju 2024., ukupan pad iznosi 12%

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iako se turističkim brojkama rijetko bavimo te njihovo povećanje i ne smatramo pretjerano pozitivnom objavom, pogotovo u ovom stadiju turizma u Istri, iznenadilo nas je što je IstraMet, stranica koja se inače time uopće ne bavi, objavila brojke za lipanj 2024, prema sustavu EVisitor.

„Turisti iz Njemačke, koji tradicionalno čine značajan udio posjetitelja Istre, ostvarili su 33% manje noćenja u odnosu na lipanj 2023. godine. Njemački turisti također bilježe 20% manje dolazaka. Pad u dolascima i noćenjima bilježe i turisti iz Austrije i Italije. Austrija bilježi pad dolazaka od 16% i noćenja od 7%, dok Italija ima 15% manje dolazaka i 12% manje noćenja u odnosu na prošlu godinu“, piše IstraMet.

„Međutim, zabilježen je rast dolazaka i noćenja iz nekih drugih zemalja. Turisti iz Češke ostvarili su 28% više dolazaka i 10% više noćenja, dok Poljska bilježi porast dolazaka od 28% i noćenja od 25%. Slično, turisti iz Slovačke ostvarili su 30% više dolazaka i 16% više noćenja“, stoji u objavi IstraMeta.

„Lipanj 2024. godine donio je smanjenje ukupnog broja noćenja u Istri, ali i različite rezultate po tržištima. Dok su neki segmenti zabilježili pad, drugi pokazuju pozitivan rast, što ukazuje na dinamičnost turističkog sektora. Nastavak praćenja i prilagodbe turističkih strategija ključan je za održavanje i poboljšanje turističkih rezultata u regiji“, zaključuju na portalu IstraMet.

FOTO: IstraMet
FOTO: IstraMet
Pročitajte još...