Stiže “boem u duši” koji zna da “nitko nema dva života” – petak donosi prvu ovogodišnju ribarsku feštu u Vrsaru uz Dražena Zečića!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovaj petak, 3. 5. definitivno ne biste smjeli zaobići Vrsar i prvu ovogodišnju Ribarsku feštu. Zašto? Pa zato što u Vrsaru ribarska fešta nije obična ribarska fešta. To je pravi gastronomski doživljaj koji pruža more na stolu.

U ugodnoj atmosferi vrsarske rive uz miris i okus ribljih specijaliteta Vrsar dočekuje svoje posjetitelje na tradicionalnoj ribarskoj fešti, koja će se održati na ribarskom molu ovog petka s početkom u 17 sati.

Morske delicije za gurmane

Ovdje vas ne čekaju samo slasne sardele na žaru, ili pak ukusni pedoći na buzaru, tu možete kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, kapešante, pedoće, ribu na žaru, burger od tune, paštetu od tune, fritto misto, brodet po recepturi lokalnih ribara i kuharica. I osim što je sve tako ukusno, jako je lijepo posluženo i aranžirano.

Ovu ukusnu hranu pripremaju kuhari amateri, ribari i njihove obitelji i svi oni koji su na neki način vezani uz more. Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice.

Sve je lijepo označeno i uz svaki štand stoji oznaka što se priprema. Jedino brodet, neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru, svaki put priprema drugi štand. Na ovoj će ga fešti pripremati Tena Pršurić na štandu fritto misto.

Radionice za najmlađe

Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta djeca će se moći zabaviti u dječjem kutku kojeg vodi vesela ekipa iz “Žutog kišobrana”, a kreativne radionice pod nazivom “Čuvari mora” su besplatne.

Lokalni proizvodi

Posjetitelji mogu kušati ili kupiti neki od gurmanskih suvenira, a za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi članovi Udruge „Domaća web tržnica“, koji će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode.

Tako će se na ribarskom molu moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

Dobra zabava

Osim odlične gastronomije, organizatori su se pobrinuli za dobru zabavu, pa će publiku zabavljati Alfa Time band, te poseban gost večeri Dražen Zečić & grupa Banana čiji nastup započinje u 21 sat. 

Nagrada Simply the Best

Podsjetimo kako je Ribarska fešta u Vrsaru dobitnica tradicionalne nacionalne godišnje nagrade Simply the best za inovativnost i kreativnost.  Sve u svemu, više nego dovoljna pozivnica svima da rezerviraju ovaj petak za Ribarsku feštu. Početak fešte je u 17 sati, a više informacija možete pronaći na www.infovrsar.com

Zbog radova na rivi, prva ovogodišnja Ribarska fešta održat će se na ribarskom molu.

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji, a iz Općine mole za strpljenje i razumijevanje.

Mapa s preporučenim smjerovima kretanja i informacijama o besplatnom parkingu nalazi se na službenim stranicama Turističke zajednice općine Vrsar.

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria

INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/

Pročitajte još...