VRSARANSKE GOLOŽECE: Gourmet događanje koje čuva tradicionalne okuse Istre

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uz raznolik odabir restorana, domaću hranu i vino, maslinovo ulje i srdačne domaćine, proteklih desetljeća Vrsar se pozicionirao kao jedno od nezaobilaznih mjesta za dobar odmor i uživanje, a manifestacije poput „Vrsaranskih goložeca“ oplemenjuju ponudu ove popularne gourmet destinacije na zapadnoj obali Istre.

Od 3. do 17. svibnja u Vrsaru se održava deveto izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece / Golosità di Orsera u sklopu koje će gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu po cijeni od 25 eura.

Kao i ranijih godina, inicijatori ovog gastro događanja su Turistička zajednica općine Vrsar i turistička kompanija Maistra. Smještena na samom ušću Limskog zaljeva, Općina Vrsar omiljena je destinacija istinskih gurmana i hedonista.

Uz raznolik izbor restorana, domaću hranu i vino, maslinovo ulje i srdačne domaćine, proteklih desetljeća Vrsar se pozicionirao kao jedno od nezaobilaznih mjesta za odmor u Istri.

Svoju iznimno bogatu gastronomsku ponudu, Vrsarani već tradicionalno na proljeće, upotpune „Vrsaranskim goložecama“, koje su jednako zanimljive i stranim i domaćim posjetiteljima te lokalnom stanovništvu.

Za one koji nisu upoznati s istarskim dijalektom, izraz „goložece“ podrazumijeva deliciju, nešto što je fino za pojesti, pa se može reći da je cilj „Vrsaranskih goložeca“ predstaviti najbolje od istarske kuhinje.

U sklopu događanja, najpoznatiji vrsaranski restorani pripremaju omiljene istarske specijalitete po promotivnim cijenama kako bi se dodatno promovirala i valorizirala vrijednost autohtonih organskih namirnica. Istovremeno, ovim se projektom želi istaknuti i vrijednost bogate tradicije istarske kuhinje koju su u prošlosti uz jednostavna pučka jela, tzv. težačku hranu, činila i jela inspirirana, primarno, talijanskom kuhinjom.

Danas je istarska gourmet ponuda upravo spoj suvremenih trendova koji unatoč ponekim novitetima, čuvaju okuse autentične Istre. Restorani koji sudjeluju u ovom izdanju manifestacije su: Lovor Real Gril, Rotonda, Goran, Kod Luce i San Giorgio, a detaljne jelovnike možete pronaći na stranici Vrsaranske goložece | TZ Vrsar (infovrsar.com).

Pročitajte još...