IMA I USPJEŠNIH SREDINA: Umag ove godine ostvario milijunto noćenje čak 5 dana prije lanjske

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na polju turističkog prometa, Umag se može pohvaliti milijuntim noćenjem realiziranim 6. srpnja 2023., čak 5 dana ranije u odnosu na proteklu godinu. U periodu od 1. siječnja do 9. srpnja 2023. godine na području destinacije Umag ostvareno je 249.000 dolazaka te 1.081.000 noćenja, što je za 11% više u dolascima te 13% više u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani te svrstava Umag u top pet destinacija u Hrvatskoj po broju ostvarenih noćenja.

U hotelima je ostvareno 15% više, u kampovima 10% više noćenja, dok je privatni smještaj na nivou ostvarenih noćenja lanjske godine. Po emitivnim tržištima, najveći broj noćenja je ostvaren s njemačkog tržišta, zatim slovenskog, austrijskog, hrvatskog, češkog i talijanskog.

„Iz godine u godinu trudimo se podizati kvalitetu ponude turistima, što ujedno uključuje i brojne manifestacije koje privlače veliki broj turista u naš grad. Njima se nastoji utjecati ne samo na ljetne mjesece, već i na dolaske tijekom pred i posezone pa su tako i ovogodišnje manifestacije polučile rekordne rezultate. Prije svega, iznimno veliki broj posjetitelja ostvaren je tijekom manifestacije Sea Star Festival, no i tijekom održavanja niza nogometnih turnira za mlađe kategorije „Umag Trophy“, kao i ovogodišnjeg prvog Janaf HRS rukometnog kampa za mlađe kategorije. Umag je već duži period prepoznat i po idealnim uvjetima za zimske pripreme nogometnih klubova, za organizaciju raznih biciklističkih utrka te pripreme velikog broja tenisača. Radi se na pojačanoj promociji i prezentaciji Umaga kao sportske destinacije na stranim tržištima u suradnji s organizatorima sportskih manifestacija. Osim navedenog, Turistička zajednica grada Umaga u suradnji je s Udrugom privatnih iznajmljivača za koje često organizira edukacije ne bi li čim više utjecali na podizanje kvalitete pruženih usluga s njihove strane“, naglasio je direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

Uz navedene manifestacije, na području Umaga se tijekom godine odvija niz zabavno-kulturnih evenata koji u naš grad dovode brojna poznata imena s glazbene i umjetničke scene. U okviru programa „Umagični blagdani“, „Umag u maju“, „Umago summer“ i „Umago classica“, ali i drugih programa tijekom godine, tako je Umag ugostio imena poput Maje Šuput, Vanne, Martine Tomčić, Sandre Bagarić, Marka Tolje, Gorana Karana, The Frajle, Opće opasnosti, Damira Kedže, grupe Vatra, grupe Vigor, Lidije Bačić, Nine Badrić, Luke Nižetića, Colonije, Ante Gela, Mejaša, klape Cambi, Bojana Jambrošića, grupe Soul Fingers, Saše Lozara, Amire Medunjanin, Ane Rucner, Hrvatskog kvarteta gitara, Ide Gamulin, Quartetto di Venezia te mnogih drugih.

Osim manifestacija, na području Umaga tijekom godine ostvaruje se niz investicija koje Umag čine sve ljepšim i privlačnijim mjestom. Turisti se vrlo zadovoljni infrastrukturom i ljepotom same destinacije, a povratnici ne kriju oduševljenje izazvano kontinuiranim osjetnim razvojem grada, koji se iz godine u godine pretvara u sve ljepše mjesto europskih standarda.

Zahvaljujući ovom pozitivnom trendu, kao i dobroj najavi za naredni period, očekuje se kako će umaška destinacija godinu završiti s rekordnim brojem gostiju i ostvarenih noćenja.

Pročitajte još...