KAMPANJA U GOSTIMA | Ova ideja Općine Pićan pokazala se fantastičnom – realizacija na visini!

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Lea Tončetić

Općinu Pićan hvalimo često i ponekad i sami mislimo kako pretjerujemo, ali stalno nešto „motaju“ i to ispada sjajno. Na početku jučerašnjeg drugog susreta pićanskih poduzetnika (i obrtnika) Općina Pićan predstavila je neke svoje projekte u tijeku.

Nakon elokventnog i sažetog predavanja Ivane Tončić, više stručne suradnice za prostorno planiranje i gradnju, oko pedesetak poduzetnika i obrtnika s područja Općine Pićan je u novom društveno-vatrogasnom domu u Svetoj Katarini poslušali sijaset kraćih predavanja, a generalna tema bila je energetska učinkovitost i održivost.

Za mikrofonom su se redali predsjednik uprave Rudan d.o.o.-a, a ujedno i predsjednik HGK – Županijske komore Pula Danijel Benčić, tajnik HGK Pula Damir Sirotić, konzultant iz tvrtke iDeo plan d.o.o. Florijan Ćelić, direktor Istarske regionalne energetske agencije Dalibor Jovanović, te predstavnica projekta Bolster s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sabina Hodžić.

FOTO: Lea Tončetić

U okruglom stolu su, uz načelnika, raspravljati svi navedeni sudionici, dok su u panel raspravi sudjelovali stipendisti Općine Pićan – Antun Selar, Mathias Milašić te Rok Lukšić. Susret je i ove godine vodila i moderirala Vera Čubranić Bocak, a jedina osoba koja se službeno nigdje ne spominje je općinska pročelnica Martina Bilić koja svojim angažmanom, stručnošću i organizacijskim sposobnostima i ovu priču drži na vrlo visokom nivou.

Kada bi tražili mane ovog skupa, a moramo i to, rekli bi da je četiri sata predugi period za zadržavanje koncentracije, ali također – obzirom da su gotovo svi dočekali kraj koji je donio i zanimljivu raspravu – to je samo dodatna pohvala za govornike.

Sve u svemu, prve benefite ovakvih okupljanja Općina Pićan već sada osjeća, što zbog Kataloga poduzetnika i obrtnika, što zbog suradnji koje se dogovore u revijalnom druženju na kraju skupa. Pićanski poduzetnici i obrtnici odlično su primili ovu ideju te jasno i glasno poručili – ovo se ne smije održavati samo jednom godišnje.

FOTO: Lea Tončetić
Pročitajte još...