Ovog petka, 14. srpnja, otvara se kaštelirska Butiga – dođite probati najbolje od lokalnih proizvođača!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovog petka, 14. srpnja 2023. pozivaju se svi na drugo ovosezonsko izdanje Friday tastinga, tijekom kojeg će biti upriličeno i službeno otvorenje trgovine “Butiga” u 18 sati.

Po novom konceptu Friday tasting se održava ispred “Butige” svakog petka tijekom srpnja i kolovoza od 19 do 21 sat.

Predstavljaju se po dva OPG-a kaštelirskog kraja, a 14. srpnja to će biti Vinarija Legovina obitelji Legović iz sela Mekiši pokraj Kaštelira i OPG Brčić u kojem se proizvode ekstra djevičanska maslinova ulja i rakije.

Degustacija proizvoda oba OPG-a je besplatna, a za kupnju su dostupni u “Butigi”, jedinstvenoj trgovini koja nudi najbolje od lokalnih proizvođača s područja Kaštelira i Labinaca.

Iako “Butiga” već neko vrijeme nudi domaće delicije kaštelirskog kraja, službeno otvorenje bit će ovog petka u 18 sati, a svakako valja napomenuti da je riječ o trgovini koja je nastala u suradnji s Poljoprivrednom udrugom Vitis, kao produkt razvoja održivog turizma.

“Butiga” podržava “Zero kilometer” koncept koji podrazumijeva spoj zdrave hrane i društvene odgovornosti. Cilj mu je smanjenje udaljenosti između proizvođača i konzumenata jer se na taj način umanjuju negativni efekti masovne proizvodnje te čuvaju priroda i bioraznolikost.

Ova posebna trgovina svojom ponudom omogućuje svima da kupe zdrave i domaće proizvode kroz cijelu godinu, podržavajući na taj način lokalnu proizvodnju i održivost.

Čekamo vas u Kašteliru u petak 14. srpnja od 18 sati!

Pročitajte još...