Ribarska fešta u Vrsaru okrunjena nagradom Simply the Best! Ove godine je prva 3. svibnja, stiže Dražen Zečić!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kreativni razvoj, atraktivnost i iskorak u kvaliteti bili su ključni za prepoznatljivost manifestacije “Ribarska fešta” za koju je Turističkoj zajednici općine Vrsar dodijeljena tradicionalna nacionalna godišnja nagrada Simply the Best!

Ovu nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia, a Turistička zajednica općine Vrsar nagradu je zaslužila zbog kreativnosti i kvalitete u razvoju manifestacije koja se temelji na povijesnoj i kulturnoj baštini, tradiciji i načinu života lokalne zajednice, a svojim sadržajima oblikovanim na osebujan, zanimljiv i atraktivan način oplemenjuje ukupnu turističku ponudu Vrsara i Istre.

„Ponosni smo jer je Ribarska fešta osvojila nagradu Simply the Best zahvaljujući svima koji manifestaciju čine atraktivnom i prepoznatljivom – od ugostitelja, ribara i svih suradnika koji su s vjerom prihvatili i podržali novi koncept događanja, kao i gostima koji vjerno prate. Hvala načelniku Ivanu Gerometti, kao i svim djelatnicima Općine Vrsar-Orsera, djelatnicima komunalnog poduzeća Montraker i svim prethodnim vodstvima Turističke zajednice, čiji je trud omogućio da se ova tradicija razvija i traje više od trideset godina. Ova prestižna nacionalna nagrada, dodijeljena za inovativnost i unapređenje manifestacije, jasno pokazuje da su promjene i kreativnost u razvoju prepoznati od strane stručne javnosti“, kaže Klara Trošt Lesić, direktorica Turističke zajednice općine Vrsar.

Podsjetimo, 2022. godine uveden je potpuno novi koncept događanja, koji podrazumijeva tematizaciju štandova po namirnicama, diverzifikaciju gourmet ponude na šest punktova: plava riba, bijela riba, lignje i ostali glavonošci, prženi morski plodovi i školjke.

Tako se na štandovima mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riblja salata, burger od tune, pečeni krakovi od hobotnica, ražnjići od lignji, i mnoge druge delicije. Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet.

Cilj tematizacije bio je ponuditeljima pružiti mogućnost da postanu prepoznatljivi po jedinstvenoj ponudi i usavrše jela, a s druge strane posjetiteljima omogućiti raznovrsnost ponude i upoznavanje kulture mjesta kušanjem hrane. Klara Trošt Lesić kaže da novi koncept nije vezan za trendove i modernizaciju, već je primjer promišljenog i odgovornog pristupa organizaciji manifestacije.

Sve navedeno u skladu je s potrebama suvremenih turista, pri čemu je najbitnije da ponuda i program predstavljaju lokalni identitet i tradicionalne vrijednosti ribarskog i turističkog mjesta kao što je Vrsar. Posebnost Ribarske fešte je suradnja organizatora i ponuditelja, odnosno Turističke zajednice općine Vrsar, Općine Vrsar-Orsera, lokalnih ribara i ugostitelja koji su se tijekom godina specijalizirali za rad na ovom tradicionalnoj događanju.

Ove godine održat će se ukupno osam fešta, a prva Ribarska fešta na rasporedu je u petak 3. svibnja 2024. godine uz glazbeni nastup Dražena Zečića.

Pročitajte još...