RETROVIZOR | Pasalo je više od misec dan, sad je jasno – Kampanja je jako falila Pazinštini

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon ravno 43 dana, vrijeme je za svojevrsnu retrospektivu, prvu u nizu, a ne smije ih nedostajati. Obzirom na iskustvo koje imamo u pokretanju portala, imali smo svojevrsnu predodžbu starta i posjete.

Međutim, nismo znali koliko je Kampanja uopće potrebna Pazinštini. Ispalo je da smo napravili pravi potez u pravo vrijeme. Ljudi na ovom području nemaju medij ove vrste i često stječemo dojam da su nas jedva dočekali.

Brojčano, u prvih mjesec dana Kampanju je otvorilo i čitalo 8.325 različitih posjetitelja, što je brojka kojoj smo se nadali možda tek nakon nekoliko mjeseci. Baza je to čitatelja koja nam daje ono što nam je krucijalno – relevantnost.

Kada gledamo same vijesti, imali smo malo i sreće. Bez podizanja pa spuštanja LGBTQ+ zastave, možda posjeta ne bi bila takva, ali eto, takve teme izazovu veliku pažnju pa, da se našalimo, ovog puta nismo trebali posegnuti ni za ustašama i partizanima.

Druga najčitanija vijest, i to nam je jako drago, je pregled velike fotogalerije s Dana Grada Pazina, a treća izvještaj s manifestacije „Supci pud Mavricun“ u Grimaldi. Četvrta je uvodna kolumna Retrovizor, a peta intervju s glavnom urednicom Radio Istre, Melitom Gržić Pincin.

Zbog svega toga, jasno je kako je autorskih članaka i fotogalerija nedostajalo Pazinštini koja je s godinama ostala nekako u „zavjetrini“ ostalih lokaliteta gdje je medijska scena kudikamo razvijenija.

Uopće ne skrivamo kako Kampanja trenutno nije profitabilan portal, ali postoji nada da će to postati. Ono što postepeno raste, stoji na čvrstim nogama.

Pročitajte još...