Četvrtkom u muzeju ovog puta donosi predavanje dr. sc. Josipa Višnjića

Facebook
Twitter
LinkedIn

U sklopu proljetnog ciklusa programa “Četvrtkom u muzeju”, ovog četvrtka, 09. svibnja predavanje će održati dr. sc. Josip Višnjić, viši konzervator arheolog, voditelj Odjela za kopnenu arheologiju Hrvatskog restauratorskog zavoda u Juršićima.

Predavanje pod naslovom “Boljunski kaštel – povijest, arhitektura, značaj” približiti će nam povijesni i arhitektonski razvoj i značaj ovog drevnog kaštela, a čuti ćemo više i o arheološkim nalazima pronađenim prilikom radova na tom lokalitetu tijekom 2021. godine.

O predavaču: Josip Višnjić, viši konzervator arheolog, voditelj Odjela za kopnenu arheologiju HRZ-a u Juršićima, 2018. godine obranio je doktorsku disertaciju pod nazivom Arhitektonski razvoj istarskih srednjevjekovnih feudalnih utvrda: primjena metode ”arheologije arhitekture” prilikom analize razvoja utvrda u okviru doktorskog studijskog programa 3. stupnja Arheologija na Sveučilištu Primorske (Univerza na Primorskem) u Kopru u Sloveniji.

Iza njega su brojna istraživanja na gotovo svim istarskim srednjovjekovnim utvrdama i drugim lokalitetima poput beramske nekropole, kao i znanstveni članci i stručne publikacije iz polja njegovog istraživačkog interesa.

Vidimo se u četvrtak, 09. svibnja u 18,00 sati u Kaštelu! Organizator događaja je Muzej grada Pazina.

Pročitajte još...