MELODIJE ISTRE I KVARNERA: Opatija, Rijeka, Barban i Krk domaćini, 18 novih skladbi nikad raznovrsnijeg izričaja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jedan od najstarijih i jedini hrvatski putujući festival, Melodije Istre i Kvarnera, i ove će godine svojom festivalskom karavanom plijeniti pozornost glazbenog svijeta i publike, a kako to uvijek i biva, predstavit će nove skladbe kojima će potvrditi svoj status čuvara glazbene tradicije i baštine ovog podneblja.

Sve će to i ovoga puta spojiti tradicionalni i moderni izričaj, na zadovoljstvo mnogobrojne publike koja svoj omiljeni festival prati ma gdje gostovao.

Melodije Istre i Kvarnera 2023. kreću 19. lipnja iz Opatije (koja je zajednički domaćin s Kastvom te se domaćinstva izmjenjuju), dan kasnije 20. lipnja zapjevat će u Rijeci, a na kalendarski prvi dan ljeta 21. lipnja će po prvi put u svojoj bogatoj povijesti festivalsku večer zaživjeti u Barbanu. Općina Barban će biti zajednički domaćin s općinama Svetvinčenat, Marčana i Ližnjan, s kojima će se izmjenjivati kao domaćin narednih godina.

Na Dan antifašističke borbe MIK će odmarati (ili će to biti rezervni datum za festivalsku večer koja uslijed lošeg vremena ne bude održana u planiranom terminu), a potom će 23. lipnja u Krku održati generalnu probu koja će biti priprema za veliko finale festivala 24. lipnja na Trgu glagoljaša u Krku. Tako će ovaj grad po jubilarni dvadeseti put ugostiti svoj omiljeni festival, a bit će to druga finalna večer u “Veji”, nakon zasad jedine održane 1999.g.

Podsjetimo, Grad Krk je zajednički domaćin s Općinom Malinska – Dubašnica i Općinom Punat te se s njima izmjenjuje u domaćinstvima festivalskih večeri.

Ove godine festival će ponuditi, vjerujemo, nikad širu lepezu glazbenih izričaja te nas sigurno očekuje itekako zanimljiv festival, a publika će i ove godine birati one najdraže, koje će ukupnim zbrojem bodova na finalnoj večeri biti i nagrađene, uz nagrade struke.

Evo naziva skladbi, izvođača i autora, abecednim redom prema nazivu skladbe:

BIT ĆEŠ SE MOJE Božidarka Matija Čerina i ž.v.s. Luštrin Nataša Klarić – Branka Kržik Longin

GUŠTAN MORE Melanija

Robert Grubišić – Mirjana Bobuš

ISTRIA MIA Eleonora Dobrović i Luka Brgić (harmonika) Bruno Krajcar – Giacomo Scotti

JA BIN JOPET BIJA NJEN Lado Bartoniček

Lado Bartoniček – Lado Bartoniček

KOŽNA JAKETA Kožne jakne

Igor Lesica – Teo Kažoki

KOKODAK ž. klapa Hreljin

Andrej Baša – Andrej Baša

KAŽUNI Marinella

Bruno Krajcar – Slavica Lončarić

LETA SU PASALA Katja Budimčić Sabljar Aleksandar Valenčić – Suzana Blečić

METAL JE ČA! Po’ metra crijeva

Hrvoje Karabaić – Hrvoje Karabaić

NA VRH UČKE Matej Plavček i Maja Miljavac

Robert Grubišić – Robert Pilepić

NA ŠKALINE Daniel Moscarda

Daniel Moscarda – Daniel Moscarda

ON NI DOŠA Alen Vitasović

Lara i Robert Pilepić – Ljubica Bestulić Stanković

PORAT UD NEBA Erik Balija

Toni Pernić – Toni Pernić

POD RUKU ME ĆAPAJ Nevia Rigutto i Duško Jeličić

Duško Rapotec Ute – Robert Pilepić

SAD RAZUMIN Dino Guščić

Aleksandar Valenčić – Snježana Perić

SUZA S KVARNERA Voljen Grbac, Joso Butorac i klapa Tić

Robert Grubišić – Zlatan Marunić

ZAVAVIK TU ž. klapa Vejanke

Aleksandar Valenčić – Suzana Blečić

ŽENSKE ZA FEŠTU Tamara Brusić, Irena Grdinić i Darja Gajšek

Lara Pilepić – Robert Pilepić

Bit će ponovno spoj poznatih i novih imena, upravo onako kako to MIK čini oduvijek. A da bi se MIK predstavio svojoj najdražoj publici omugućili su i: Istarska županija, Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Grad Krk, Grad Opatija, Grad Kastav, Općina Malinska – Dubašnica, Općina Punat, Općina Barban, Općina Svetvinčenat, Općina Marčana, Općina Ližnjan, TZ Grada Rijeke i TZ Kvarnera.

Publika će uskoro, putem web stranice festivala, YouTube kanala festivala te društvenih mreža festivala, moći čuti skladbe odabrane na ovogodišnjem natječaju, a koje je stručna komisija ocijenila kao najboljima.

Mikovska karavana je, kao i uvijek, nestrpljiva da sve što je pripremila podijeli sa svojom publikom, a festival će uskoro detaljno objaviti sve ostale podatke, kako o karavani festivala tako i o lokacijama te ulaznicama za festivalske večeri.

A tko će, nakon prošlogodišnje pobjednice Karin Kuljanić, osvojiti najviše glasova publike, saznat ćemo u Krku, 24. lipnja. Koji će stići vrlo brzo.

GRADOVI DOMAĆINI:

19.06. OPATIJA

20.06. RIJEKA

21.06. BARBAN

22.06. slobodan dan

23.06. Krk generalna proba

24.06. KRK završna večer

Pročitajte još...