PAZIN PONOVNO GORI | Uskoro ritam postaje plamen, a pankerski se zvuk pretvara u vatru

Facebook
Twitter
LinkedIn

Centar za mlade Alarm Pazin jest udruga mladih i za mlade, čija je djelatnost namijenjena poboljšanju kvalitete života i promicanju vrijednosti mladih Grada Pazina. Dio je aktivnosti naslijedila od prijašnjih klubova za mlade koji su djelovali na području Pazina, a jedna od njih je i organizacija koncerta alternativnih bendova.

Koncert alternativnih bendova Pazin gori nastavak je tradicionalne organizacije manifestacije tog tipa na području Pazina, kojom i ove godine slavimo Dan Grada Pazina. Pazin gori vol. 6 održat će se u subotu, 10. lipnja 2023. godine s početkom u 20 sati u prostoru nekadašnjeg RocKastela (Trg Istarskog razvoda 1, 52000 Pazin), u srednjovjekovnom pazinskom Kaštelu. Prepoznatljiva lokacija iza nekadašnjeg kina Twin Peaks promijenjena je zbog prognoze. Ulaznica za koncert iznosi 5 eura, a zainteresirani će moći nabaviti i promotivne materijale na ulazu.

Organizacijom koncerta alternativne glazbe pridonosimo stvaranju kvalitetne ponude kulturnog i glazbenog sadržaja središnje Istre, gdje je trenutačno aktualna izložba Muzeja grada Pazina simbolična naziva – Pazi(n)! punk, koja ujedno svjedoči o važnosti održavanja manifestacije tog tipa u našoj lokalnoj zajednici. Izložba tematizira punk u Pazinu i kao dio (sub)kulture i kao ključnu odrednicu identiteta stanovnika Pazina i Pazinštine. Svrha je manifestacije i ranije navedeno slavljenje Dana Grada Pazina, povodom kojeg se i održava sam koncert.

Također, cilj je pružiti mladim glazbenicima iz Pazina i okolice priliku za promociju i afirmaciju na glazbenoj sceni. Budući da interes za organizacijom koncerta potječe od konkretnih potreba mladih, na ovaj način jačamo kapacitete i mladih i udruge te potičemo volontiranje i društvenu aktivnost mladih, uz učvršćivanje zajedništva u Pazinu između mladih, udruga, kulturnih ustanova i donositelja odluka u gradu.

Ove smo godine okupili nekoliko domaćih i stranih bendova: pazinski pop punk bend – Fudrinjos, pulski punk rock bend – Fonjatura, pulski speed rock bend – Liquid SuperCharge, glazbena grupa iz okolice Kopra – Paranoise, zagrebački punk bend – No More Idols te opatijsko/riječki R’n’R i punk bend – Finta De Mona.

Pridružite nam se i proslavimo naš Grad uz originalne pankerske vibracije!

Sve informacije vezane za koncert Pazin gori možete pratiti na društvenim mrežama – Facebook i Instagram te na stranici Centra za mlade Alarm Pazin.

Pročitajte još...