I ove godine Kalibar festival predstavlja bogatu književnu produkciju, uz pub kviz, izložbu, Kristiana Novaka i koncert Zorana Predina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Jedan od najpopularnijih hrvatskih književnika Kristian Novak predstavit će svoju novu knjigu na pazinskom festivalu Kalibar

Festival književnosti i kulture „KaLibar bestival“ održat će se u Pazinu od 24. do 27. travnja u prostorima Kaštela. Ovogodišnji KaLibar je jedanaesti po redu, osim poznatih pisaca, okupit će kvizaše, likovnjake, filmaše i glazbenike.

Lanjski su književni programi bili dobro posjećeni

Festival počinje u srijedu, 24. travnja pub kvizom u RocKaštelu, s početkom u 19 sati, koji će moderirati poznati sastavljači kvizova Saša Runko i Goran Kvalić. Kviz će biti općeg tipa, podijeljen u četiri kategorije. Svoju ekipu od maksimalno pet članova možete prijaviti na broj mobitela: 091-5335-397 putem Vibera, What’s Upa, a broj ekipa je ograničen, pa organizatori mole da se prijavite čim ranije.

Nastavlja se u četvrtak 25. travnja prvom od tri radionice od 16,30 do 18 sati koju će voditi Katja Grcić, na temu pisanja poezije. Od 17 sati stiže Bookmobil Maje Klarić koji služi za prodaju i razmjenu knjiga, a u 18 sati se otvara izložba Envera Krivca.

Ove je godine dodatni novi partner Etnografski muzej Istre (EMI), pa će stoga krenuti s predstavljanjem knjige etnologinje Olge Orlić, pod nazivom „Antropologija solidarnosti u Hrvatskoj: poljoprivreda potpomognuta zajednicom, uz moderaciju Ivone Orlić.

Nakon toga slijedi predstavljanje dviju autorica kojima je zajednička tema Camino de Santiago. Pazinska književnica Jana Prević Finderle predstavit će novu knjigu „Put u Santiago“, a umaška autorica Maja Klarić zbirku poezije „Deset dugih dana“.

U 20 sati Katja Grcić će moderirati predstavljanje knjige izvrsnog autora Igora Beleša – „Listanje kupusa“.

Bogati program u petak, 26. travnja započinje u 16,30 sati radionicom kreativnog pisanja popularnog riječkog autora Zorana Žmirića. U 18 sati predstavit će se zbirka poezije Nikole Strašeka „Leptirići u trbuhu, glave na kolcima“  koju moderira Kruno Lokotar, inače i idejni začetnik ovog festivala.

Za 19 sati planirana je prezentacija zbirke poezije Katje Grcić „Krizantema/istina“ koju će moderirati Jana Prević Finderle.

Legendarni slovenski rocker Zoran Predin napisao je nevjerojatno šarmantnu političku satiru s elementima krimića, prepunu crnog humora i fine erotike pod nazivom „Bezgrešna“ koju će predstaviti Kruno Lokotar u 20 sati.

Zoran Predin će ove godine uz predstavljanje knjige, nastupiti i u akustičnom ambijentu Kaštela

Za kraj programa u petak nastupit će sa svojim pripovjedačkim talentom pulski storyteller Aleksandar Bančić.

Posljednji dan ovogodišnjeg festivala, u subotu 27. travnja započet će radionicom kreativnog pisanja riječkog autora Envera Krivca u 16,30 sati. U 18 sati Andrija Škare predstavit će nova zbirka priča Mladena Blaževića iz sela Ćuki kraj Vižinade, koji je upravo izdan pod nazivom „Atlas za slijepe putnike“.

Enver Krivac predstavlja svoju vrlo osebujnu knjigu „Osamotne okolnosti“ koju će moderirati njegov sugrađanin Zoran Žmirić.

Za subotnji prime time u 20 sati rezerviran je jedan od najpopularnijih hrvatskih književnika Kristian Novak, koji će predstaviti knjigu „Slučaj vlastite pogibelji“, uz moderaciju Lokotara, ujedno i urednika ove knjige.

Kako je već običaj da festival završi s koncertom, tako će u 21 sat u akustičnom ambijentu srednjovjekovnog pazinskog Kaštela nastupiti Zoran Predin.

Organizator festivala je Centar za kulturu i obrazovanje Pazin, uz partnerstvo s Centrom za mlade Alarm, Gradskom knjižnicom Pazin i Etnografskim muzejom Istre. Festival je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija.

Pročitajte još...