„Josip Bozanić ga nije volio“ pobijedili na pub kvizu organiziranom u sklopu prvog dana KaLibar Bestivala

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ekipa Čajnih kolutića u prvom planu

Na povijesnom prvom književnom pub kvizu kojim je otvoren jubilarni KaLibar bestival u Pazinu natjecalo se sedam ekipa iz Pazina, Labina, Pule, Žminja i drugih istarskih mjesta .

Kvizaši su odgovarali na pitanja raspoređena u šest kategorija: Fahrenheit 451, S knjigom po svijetu, Domaćice, Regionalizam, Kampanilizam i Slikovnica, a iza tih su naziva bile učahurene, uz ostalo, serije pitanja o svjetskoj, hrvatskoj, istarskoj i pazinskoj književnoj sceni.

Na kraju ovog zabavnog kviza kojeg je složio Davor Šišović okupljeni su mogli saznati koji je poznati književni nobelovac pisao o Pazinu (Peter Handke), i druge razne zanimljivosti.

Pri kraju je pobjednika odlučilo pripetavanje između dvije ekipe, a pobjedu su odnijeli pazinski „Josip Bozanić ga nije volio“. Iza njih je pulska kombinacija Jogobella, pa labinski Elisabeth Reed, pa redom – Firebrand, Čajni kolutići, Dijelom pismeni i Žminjski turan.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…