KAMPANJA U GOSTIMA: Kažin u kažunu sa storytellerom Aleksandrom Bančićem i glazbenicom Majom Backović

Facebook
Twitter
LinkedIn
Snimio Aleksandar Bančić

Kažuni u okolici  Vodnjana pokraj crkve Svete Foške doživljavaju svoj novi život. Bilo je zanimljivo 7. siječnja, na pravoslavni Božić, gdje su nastupili Aleksandar Bančić, inače dramski pedagog u Dramskom studiju Istarskog narodnog kazališta u Puli i vrsne glazbenice Maje Backović, iz okolice Pančeva, koja je odsvirala nekoliko pjesama na violini i panderu, španjolskom glazbenom instrumentu.

Snimila Nataša Matijaš

Bančić se već 25 godina bavi se glumom, režijom i prevođenjem dramskih tekstova s engleskog, talijanskog, španjolskog i portugalskog. Idejni je začetnik Pulskog Foruma – festivala kazališta potlačenih, a 2021. godine završetkom Prvog hrvatskog studija pripovijedanja postao je Majstor pripovjedač promovirajući bogatu istarsku tradiciju usmenog pripovijedanja.

U sklopu ovog „vučjeg sijela“ koje je organizirao Nikola Vučetić – Falco u jednom od najvećih istarskih kažuna, u koji je stalo 25-ero ljudi, oko vatre uživajući u glazbenim intermezzima Maje Backović. 

Umjetnički se program u kažunima nastavlja koncertom Ane Paške, a zbog interesa održat će se dva dana zaredom – 20. i 21. siječnja.

Pročitajte još...