Luka Krulčić i pazinske Roženice uljepšale i ove godine Božić u Ciboni u prijenosu HRT-a

Facebook
Twitter
LinkedIn

Luka Krulčić iz Lindara kao solist te pazinski Mješoviti pjevački zbor Roženice i ove su godine uljepšali velebni koncert „Božić u Ciboni“, koji je i ove godine tradicionalno održan na blagdan svetoga Stjepana, u utorak navečer, u Košarkaškom centru Dražena Petrovića uz izvođenje najljepših božićnih tradicijskih pjesama, kao i suvremenih napjeva.

Luka Krulčić student je bečkog Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, skraćeno je MDW, na drugoj je godini i u klasi prof. Rainer Trosta, a neprijeporni je talent pokazao izvevši skladbu „Srićan Božić“.

Roženice, predvođene dugogodišnjom dirigenticom Ines Kovačić Drndić, koja je ove godine dobila i dodatnu ulogu – voditi probu zborova. Zanimljivo je da je ovo već sedma godina zaredom da Roženice sudjeluju na Božiću u Ciboni kao jedini predstavnik s područja Istre i Kvarnera, što je zaista iznimna čast.

Maestro Šljivac nas je 2017. godine, dok je bio u žiriju natjecanja zborova u Zagrebu gdje smo se natjecali, nagradio posebnom nagradom za nastup sa pozivom da nastupimo u Ciboni”, rekla nam je Kovačić Drndić.

Bogatim glazbenim blagdanskim programom 34. “Božića u Ciboni” ravnao je maestro Zdravko Šljivac, a sve su izvođače pratili orkestar i zbor Gradskog kazališta “Komedija”.

Dino Jelusić, Vanda Winter, Darija Auguštan, Krešimir Stražanac, Luka Nižetić, Roko Blažević, Gazde, Dječji zbor HRT-a i mnogi drugi poznati izvođači izveli su raznolik glazbeni program koji govori o čaroliji Božića.

Na repertoaru su tradicionalno bile klasične pučke pjesme, poput Kyrie Elesion, Veselje ti navješćujem i Narodi nam se, a po prvi put i pjesme poput Tu scendi dalle stelle, A la nanita nana, O Holy Night.

Prisutne je na početku pozdravio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zaželjevši nadu, mir, ljubav i radost tijekom blagdanskog vremena i u novoj 2024. godini.

Prigodne riječi, u ime Zagrebačke nadbiskupije, uputio je kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren. Među brojnom publikom bio je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ante Deur.

Glazbeni program ovogodišnjeg Božića u Ciboni održan je u organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske radiotelevizije i Kulturnog centra Travno i KC-a Dražen Petrović, a u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Ustanovom za upravljanje sportskim objektima i kazalištem Komedija.

Pročitajte još...