Međunarodni je dan muzeja – poziv za uključivanje u izložbu o punku i predavanje Mirka Ilića

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas se obilježava Međunarodni dan muzeja, a oba pazinska muzeja obilježila su ga tako što su posjetiteljima omogućila besplatni ulaz. I jedan i drugi muzej jako su aktivni u posljednje vrijeme.

Muzej grada Pazina vrlo je aktivan u pripremi izložbe “Pazin grad punka” te poziva bivše i sadašnje punkere  da i dalje donose predmete na čuvanje i izlaganje, za izložbu koja se planira u listopadu ove godine. U stilu KUD Idijota poručuju “”Ali nije to još gotovo”, najavljuju da uskoro kreću s intervjuima kazivača za izložbu.

Etnografski muzej Istre prošlog je mjeseca otvorio dugonajavljivani stalni postav. Za ovaj petak, 20. svibnja s početkom u 18 sati planiraju otvaranje putujuće izložbe plakata čuvenog hrvatskog i američkog dizajnera Mirka Ilića pod nazivom “Tolerancija – Tolleranza”.

Ova izložba autorski je projekt koji odgovara na rastuće podjele u svijetu uvjetovane društvenim nepravdama, nejednakostima i rasizmom.

Autor i voditelj projekta je dizajner Mirko Ilić, a radove predstavljene kroz izložbu potpisuju dizajneri i umjetnici iz cijelog svijeta. Na dan otvaranja, s početkom u 18 sati, Ilić održat će (na daljinu) u pazinskom Kaštelu tematsko predavanje “S desna na lijevo” o ikonografiji, vizualnoj simbolici, utjecaju dizajna u našim životima kroz konkretne primjere i teme usko povezane sa sadržajem izložbe. Predavanje je posebno prilagođeno i namijenjeno mladima.

 

Pročitajte još...