MJESEC HRVATSKE KNJIGE | Gradska knjižnica Pazin spremila program – tu će biti predavanja o sportskoj prehrani, priče i druženja na temu cuka, slikovnice…

Facebook
Twitter
LinkedIn

I ove godine stigao nam je Mjesec hrvatske knjige. Manifestacija kojom se iz godine u godinu potiče knjiga i čitanje te koja svake godine donosi neku novu temu, sadržaj… Sve je počelo još 1995. godine i svake se godine uključuje sve više knjižnica, organizira se sve više programa na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Djelatnice i djelatnici knjižnica koji tijekom godine vrijedno i kontinuirano rade na promicanju čitanja i osmišljavanju programa, poseban trud iskazuju od 15. listopada do 15. studenoga kada se Mjesec hrvatske knjige i održava.

Ove godine održava se pod nazivom Književnost bez granica! I posvećen je književnim prevoditeljicama i prevoditeljima.

Sloganom se poručuje Nek’ ti riječ ne bude strana(c)… I neka ne bude. Jer preko 2.000 programa održat će se u knjižnicama diljem Hrvatske, a osmislile su ih narodne knjižnice, školske knjižnice, visokoškolske i specijalne knjižnice, centri za kulturu, vrtići, instituti, izdavači i drugi.

Više o samoj manifestaciji te svi programi mogu se pretražiti na mrežnoj stranici manifestacije www.mhk.hr ili na www.gk-pazin.hr.

Pročitajte još...