Pazinskim mažoretkinjama prijelazni pehar na natjecanju „Istarska palica“

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Svetom Petru u Šumi se je nedavno održalo natjecanj mažoretkinja timova Alijanse Adriatika,  najvažniju nagradu turnira-prijelazni pehar za osvojeni istarski kup-sa najvećom ocjenom za svoje koreografije i izvedbe osvojile su pazinske mažoretkinje, članice plesne udruge „Ritam grada“ iz Pazina.

One su bile najbolje među mažoretkinjama iz Žminja, Tinjana, Pićna, Vodnjana, Lupoglava, Crikvenice, Opatije, Lovrana te domaćih Supetarki.

Turnir je održan kao kruna uspješne školske godine gdje su timovi unatoč pandemiji i mjerama imali aktivnosti i nizali uspjehe i to na natjecanjima u Crikvenici, Opatiji i Grand prixu u on line verziji

Pazinske, žminjske i vodnjanske juniorke i seniorke sudjelovale su na međunarodnom festivalu mažoretkinja i limenih glazbi kao jedini predstavnici Hrvatske.

Istarska palica turnir je osmišljen na nešto drukčiji način a timovi su se natjecali u radu sa štapom. osim medalja i diploma dodjeljene su i posebne nagrade te je najuspješniji tim turnira osvojio prijelazni pehar.

Posebne nagrade su osvojile:

– najljepša ekspresija lica-Marijana Zgrablić Iz  Svetog Petra U Šumi, Jana Perčić I Kristina Lincmajer Rizoniko Iz Lupoglava, Ani Brnelić I Paola Rovis Iz Žminja, Sofija Šajina, Vana Kalčić I Tina Zidarić Iz Pićna, Marika Omanović Iz Vodnjana i Samanta Trifunović Iz Crikvenice

– nagradu za najljepši istarski izričaj osvojile su mažoretkinje Kumpanije Kosirići iz Tinjana

– nagradu za najljepšu odoru –  Pićan

– najbolja mlađa kadetkinja je Petra Bradičić iz Lovrana, a starija kadetkinja Lina Lazarić iz Opatije

– najbolje juniorke i seniorke su Leonarda Lanča iz Pazina  odnosno Rea Lakošeljac iz Žminja

Uspjesima nakon Istarske palice želimo pridodati i medalje sa Grand prixa i to: dvije zlatne medalje za Žminjske mažoretkinje u juniorskim i seniorskim formacijama, zlatnu medalju juniorske Pazinske Formacije, zlato za juniorku iz Pazina Leonardu Lanču i srebro za pazinsku seniorku Viktoriju Škropeta te juniorsko srebro za Pićanske mažoretkinje.

Za mažoretkinje slijedi kratki odmor, a sezonu će u rujnu festivalom mažoretkinja u Crikvenici.

Pročitajte još...