Samanj kulture kao prva manifestacija nove ere RocKaštela

Facebook
Twitter
LinkedIn
Kaštel je od sutra ponovno mjesto brojnih događanja (foto: Gea Rajić)

Kako smo već pisali na stranicama Kampanje, vlasnici obrta Sax u ožujku su od Grada Pazina dobili odluku o ustupanju prostora Kaštela na korištenje. 

Predmet natječaja ta da je bilo  davanje na korištenje prostora kulturne namjene u vlasništvu Grada Pazina – prizemlje Kaštela. Odlukom je taj prostor definiran kao prostor za potrebe društvenih djelatnosti i kulture.

Namjena prostora je realizacija programa kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, produkcije, distribucije, edukacije i sudjelovanja u kulturi usmjereno razvoju i poticanju urbane kulture s posebnim naglaskom na mlade i na turističke posjetitelje.

Prigodno s time najmoprimci Lucija Piletić i Deni Matković, kreću s novom erom prostora RocKaštela, koji je prijašnji vlasnik Bruno Antolović „osovio na noge“ i realizirao zamisao da to bude prostor urbane kulture.

Novi „stanari“ prostora najavljuju da će se u prostoru odvijati brojni kulturni sadržaji koji kreću sutra sa “Samnjem kulture” čiji raspored možete pronaći ovdje. 

Uz sam prostor prizemlja, posebnu vrijednost ovog prostora čini i terasa – plato Kaštela, na kojem posjetitelje čekaju brojni sadržaji. Program sutra započinje u 17 sati, a završava afterpartyjem u Kaštelu koji kreće u 0:30 sati.

Pročitajte još...