U nedjelju u Brgudcu Festival šuma i šumskih plodova

Facebook
Twitter
LinkedIn

Festival šuma i šumskih plodova na Ćićariji organiziraju Općina LanišćeUdruga Modelna šuma Istra i Udruga Babucera. Festival šuma je zamišljeno kao inovativan i raznolik festival za sve generacije. Modelna šuma Istra Festivalom u Brgucu slavi 30. godišnjicu Međunarodne mreže modelnih šuma. Njime se žele promovirati sve dobrobiti od šuma na jedan novi način; kroz radionice za djecu i odrasle, predavanja, umjetnost u šumi te naravno šumsku gastronomiju od šumskog bilja i plodova. Festival će se održati ove nedjelje s početkom u 10 sati.

Festival ima svoj sajamski dio, predavanja i radionice u šumi. Festivalom želimo privući i urbano i ruralno stanovništvo, jer nudimo korisne edukativne radionice; izrada kozmetike, predmeti od drva, šumska pedagogija i nove prakse kao što je šumska kupka. Nastojanja smo da se Festival održava svake godine i da postane popularno mjesto okupljanja za sve one koji žele nedjelju provesti u prirodi, na otvorenom, kroz zabavne, edukativne i kreativne sadržaje. Festival želi biti drugačiji od drugih festivala u Istri, ne bavi se samo jednim proizvodom nego šumom na jedan sveobuhvatan način, kroz sve njezine aspekte; mjesto za rekreaciju, izvor hrane, zdravlja i najbolje mjesto za igru i stvaranje, kažu organizatori.

Festival se održava u Brgucu na Ćićariji, jer je to dio Istre koji je pomalo zapostavljen, raseljen, a tradicionalno je živio od šumarstva pa je zadovoljstvo tamo ponovno vratiti život i sadržaje koji su vezani za šumu. Učiniti to na jedan suvremeni način koji šumu vrednuje ne samo zbog drva nego i svih njezinih brojnih dobrobiti.

Pročitajte još...