U subotu (sutra) u Magnusu nastupaju Tacoor i Techno Vikingsi – porazgovarali smo s frontmenom Mladenom Đakovićem

Facebook
Twitter
LinkedIn

I dok je u dvorani Istra pazinskog Spomen doma trajao koncert napuljske etnoatrakcije Brigana, u disku Magnus su se dvije grupe spremale za sutrašnji (subota) nastup. Radi se o Techno Vikingsima i grupi Tacoor iz Poreča koje će krenuti s koncertom u 22 sata.

Ovo je prvi put da svirate u Pazinu, što očekujete od subotnjeg koncerta?

Da , prvi put u ovoj postavi, ali  pravi početak Tacoora vezan je upravo za Magnus  i Pazin. Naime prvi koncert, prve postave Tacoora je bio upravo tu, još 2013. godine. Tada smo se zvali Shoopak Tacoor i održali smo koncert s Cirkusom i Dafral Judafre. Žena mi je tada bila trudna, a kćerkica Nika danas ide u peti razred. Prvi koncert je slušala u trbuhu. Možemo reći da je ovo možda  zapravo povratak na “mjesto zločina”. Back to the Roots.

Dobro se sjećam tog koncerta jer sam imao užasnu tremu. I tada sam bio čovjek u godinama, i imao sam cijelo vrijeme bocu pive u rukama. Negdje na pol koncerta  je boca već bila prazna, ali ja nisam imao kud s rukama pa sam je držao do kraja. Bila je to ona početnička nesigurnost.

Već sljedećim koncertom trema je nestala, ali taj prvi ću pamtiti zauvijek. Što bi rekao Jura Stublić “Samo tada sam drhtao”.

Odradili ste dosta koncerata zadnjih mjeseci.

Da, Rijeka, pa Poreč, Pula dvaput u deset dana, napunili smo Kotač, i evo nas sad u Pazinu. Nekako zatvaramo krug. Nakon preuređenja, Magnus izgleda odlično, iza pozornice je ogromni led ekran a to nam je prilika da malo začinimo nastup s vizualima koji prate nastup. Imamo i novih pjesama , koje još nismo svirali, a s nama su i Techno Vikingsi, koji će zagrijati atmosferu prije nas.

Svi članovi Techno Vikingsa sviraju i u Tacooru, tako da je ova fuzija bila sasvim prirodna. Putujući glazbeni cirkus sa zapadne obale Istre. West Coast, kako si mi  znamo tepati. Osim toga, u Magnusu sam godinama radio video reporte s raznih koncerata, snimao koncerte i partije, pa je ovo, kao što sam već rekao “povratak korijenima”.

Kakvi su daljni planovi Tacoora, kad će album?
Album bi trebao izaći uskoro. Imamo još nekih par sitnica za snimiti, izmiksati i izmasterirati. Tri spota su već snimljena, i kroz desetak dana bi trebao izaći “Hej Mila”. Onda imamo još koncerata po ljeti, i na jesen promocija albuma.U Tacooru sviraju respektabilni glazbenici, kako ste ih uspjeli okupiti?

Evo i sam se ponekad čudim, štipkam se za obraz i ne mogu vjerovati s kakvim glazbenicima imam čast dijeliti pozornicu. Kako sam godinama snimao glazbene spotove za razne izvođače, stekao sam dosta prijatelja među glazbenicima, a kao što znate, na  nisam glazbenik.
Po vokaciji sam režiser, snimatelj i montažer. Nekako sam ih uspio začarati svojom vizijom i tekstovima. I danas smo tu gdje jesmo. A traže nas na sve strane.

Od prvog koncerta u Palachu,  do danas, usmenom predajom došli smo do točke gdje sa koncertima traži karta više. Nismo samo mi tu zaslužni, Techno Vikingsi   su nam uvelike pomogli.
Oni su već etablirani sastav koji suvereno vlada  pozornicama već godinama, a s njima u paketu nudimo glazbenu poslasticu koja traje  dva i pol sata.

Spomenuo si film i režiju, mnogi te znaju kao redatelja “Zemlje ognja”, “Zmajevih linija” i ostalih dokumentaraca koji su značajno pridonijeli kulturnom životu Istre, imali što novog po tom pitanju?

Da, vidite što je jedan furešt u stanju napraviti za Istru. Kada smo napravili “Zmajeve linije”,  nakon porečke premijere , izlazeći iz prepune kino dvorane, jedan Porečan mi je rekao da nema šanse da bi se toliko ljudi  pojavilo da sam koji slučajem Porečan. Svi bi tada odmahnuli rukom i govorili: “Ma ća će on, znam ga ja od malena, neradnik, trubilo, sad će on meni neke filmove snimat”
Al eto, kad im furešt  to lijepo zapakira, onda su znatiželjni jer ih zanima što je to napravio netko tko nije iz Istre. Beskrajno smo zahvalni Istri na svemu što mi je pružila. Možda se radi o tome, da vi Istrijani, odrastate u svoj toj ljepoti i bogatom poviješću, pa se jednostavno naviknete.
Treba Vam doći netko sa strane da  vam  obrati pažnju na to.

Nominirani ste već nekoliko puta za razne nagrade?
Da, triput za regionalnu nagradu Muzzik TV, i jednom za regionalnu nagradu “Milana Mladenović”. Još imamo šanse da dobijemo nagradu za najbolji fuzzion video. Čekamo rezultate.

Kad se otvaraju  vrata Magnusa ?
Vrata se otvaraju u 22 h, a ulaznica je 8 eura. Svaki posjetitelj će dobiti mali poklon na ulazu, tako da mislim da je za dva i pol  sata zabave,  dva benda,  to sasvim fer i korektno.

Pročitajte još...