Društvo likovnih stvaratelja Pazin obilježava Svjetski dan umjetnosti

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinsko Društvo likovnih stvaratelja ove će godine po prvi puta obilježiti Svjetski dan umjetnosti koji su proglasili UNESCO i International Association of Art (IAA/AIAP) u spomen i u čast jednog od najvećih umjetnika u povijesti, Leonarda da Vincija, a obilježava se na dan njegovog rođenja,  15. travnja.

Svjetski dan umjetnosti međunarodna je proslava likovnih umjetnosti, a održava se s ciljem promicanja svijesti o kreativnim aktivnostima širom svijeta, događaj koji slavi i podržava veze umjetnosti, umjetnika i šire zajednice, potiče osvještavanje raznolikosti umjetničkog izraza i naglašava prinos umjetnika održivom razvoju.

Uoči samog Svjetskog dana umjetnosti DLS Pazin održava niz likovnih radionica za široku strukturu korisnika, od djece predškolske i školske dobi, srednjoškolce i odrasle, a posebna je pažnja posvećena animaciji ranjivih skupina korisnika: osoba s invaliditetom, osoba s intelektualnim teškoćama te starijim osobama.

Svi nastali radovi biti će izloženi u izlozima trgovačkih i ugostiteljskih radnji, čime će  se likovna umjetnost približiti svim građanima i omogućiti im da u prolazu dožive stvaralaštvo i kreativnost korisnika.

Tog 15. travnja, na sam Svjetski dan umjetnosti od 11 do 17 sati na pazinskom Trgu slobode DLS će predstaviti građanima svoj rad i aktivnosti, a svi će biti pozvani na zajedničko oslikavanje velikog platna prema predlošku jednog od najpoznatijih djela Leonarda da Vincija „Vitruvijev čovjek“.

 

 

 

 

Pročitajte još...