Sjajan film o gastronomiji središnje Istre osvojio nagradu na Zagreb TourFilm Festivalu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prekrasne vijesti došle su iz Zagreba! Točnije, sa Zagreb TourFilm Festivala. Tamo je u konkurenciji od 106 turističkih filmova iz 30 svjetskih zemalja, na jučerašnjoj dodjeli nagrada, film labinske tvrtke Level 52 o gastronomiji središnje Istre osvojio nagradu za najbolji film u kategoriji „turistička destinacija/regija“.

Film se zove „Authentic Istria – Good mood / Good Food“, a ovaj promotivni film obuhvaća dio gastronomske ponude područja TZ središnje Istre, TZ Grada Buzeta te TZ-ova općina Barban, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj (14 JLS-ova).

Okosnicu filma čini bogata lokalna gastronomija i dobro raspoloženje koje istarska domaća hrana potiče. U filmu je tako vizualno predstavljena perjanica istarske kuhinje: tartufi, pršut, vino, čripnja, sir, kamenice, domaća tjestenina, slastice poput Cukerančića i Kristovih kruna te drugih.

Gledatelj u filmu susreće domaćine koji se nalaze na polju, u svojim ugostiteljskim objektima i proizvodnim jedinicama kako bi se pokazala izvornost i kvaliteta domaće hrane koja se nudi u središnjoj Istri.

Pored gastronomskih doživljaja, prikazani su i ostali jedinstveni doživljaji koji se nude: spavanje na slami, vožnja prekrasnim krajolicima, kušanje svježe hrane na polju ili na barci, ručanje među vinogradima, druženje s domaćinima itd. Kako naratorica filma dobro kaže to je mjesto „gdje je lokalno svjetsko“ i gdje se može „okusiti bogatstvo i izvrsnost domaćeg”.

Promotivni je film realiziran u okviru aktivnosti definiranih Sporazumom o udruživanju turističkih zajednica gradova i općina s područja središnje Istre pod nazivom „Autentična Istra“, kojega čine TZ središnje Istre, TZ Grada Buzeta te TZ-ova općina Barban, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj. Realizacija filma financirana je sredstvima Fonda za udružene turističke zajednice, Hrvatske turističke zajednice, a Turistička zajednica središnje Istre je bila koordinator zadužen za operativnu provedbu projekta.

Na filmu su radili režiseri Sanel Isanović i Goran Načinović. Uz to, Isanović je bio zadužen za zvuk, a Načinović za obradu i korekciju boja. Producentica je Bianca Dagostin, a Antonio Zulijani je bio direktor fotografije.

Tekstove je pisala Ana Tavić, a stihove pjesme Marko Brezičević. Narator je Gwendolin Rooker, a šminku je radila Valentina Štokovac, sve to u produkciji tvrtke Level 52.

Pročitajte još...