FOTOGALERIJA | Pazin kao „Razigrani grad“ na novom kalendaru DLS Pazin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Razigrani grad na listovima kalendara krasiti će zidove i stolove svih onih koji se u ovo predblagdansko vrijeme odluče nabaviti svoj primjerak godišnjeg kalendara Društvo likovnih stvaratelja Pazin za 2023. godinu. Kalendar je promoviran prigodnom svečanošću uz otvorenje prateće izložbe fotografija, kojoj su uz malene i velike autore slika i fotografija, prisustvovale i Suzana Jašić, gradonačelnica Grada Pazina i Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pazina.

Nazočne je uvodno pozdravio Dario Brajković, tajnik DLS Pazin i autor projekta „Razigrani grad“ te istaknuo kako udruga već godinama svoj kalendar tematski vezuje uz Pazin, a ove godine je posvećen Gradu Pazinu, kao razigranom gradu, gradu posvećenom djeci, obnovljenim i uređenim gradskim parkovima, mjestima za igru i bavljenje sportom.

Gradonačelnica Jašić oduševila se nazivom i tematikom projekta odnosno kalendara i izložbe fotografija te pohvalila DLS Pazin što na svojim radionicama i tečajevima okuplja djecu i mlade te ih potiče u razvoju njihovih kreativno-stvaralačkih talenata i sposobnosti.

Predsjednica udruge, Nada Putinja predstavila je publici male umjetnike koji su pod vodstvom odgojiteljice Emine Putnja svojom maštom, kreativnošću i slikarskim umijećem „razigrali“ poznate gradske vedute i dali im bogati kolorit te svakom poklonila primjerak kalendara, a oni su: Adrian Vojsković, Dominik Mušković, Ana Lukača, Karla Putinja, Vito Funčić, Filip Mušković, Matej Krizmanić i Ema Paulišić. Autori izloženih fotografija su: Ana Krajcar, Ljiljana Matošević Levak, Nada Putinja i Dario Brajković.

Kalendar je tiskan u dva formata: kao zidni i stolni, a biti će dostupan po simboličnoj cijeni svim zainteresiranim građankama i građanima tijekom trajanja izložbe kao i tijekom prosinca na tradicionalnoj Božićno-novogodišnjoj izložbi DLS-a od 05.12. Oblikovanje i dizajn kalendara potpisuje Marko Cerovac, a projekt „Razigrani grad“ financijski je podržao Grad Pazin.

Kalendar i izložba fotografija „Razigrani grad“ može se razgledati do 26.11.2022. radnim danom od 10-12 i 17-19 sati te subotom od 10-13 sati.

no images were found

Pročitajte još...