SVAKO JE DIJETE UMJETNIK! Otvorena izložba dječjih radova “Točka-crta-crtež-slika”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Svako je dijete umjetnik. Problem je ostati umjetnik nakon odrastanja.” – citirala je Emina Putinja slavnog Pabla Picassa na otvorenju izložbe dječjih radova „točka – crta – crtež – slika“ u pazinskoj LG galeriji.

Društvo likovnih stvaratelja Pazin već godinama provodi dječje radionice crtanja i slikanja za učenike nižih razreda osnovne škole, a ove ih je školske godine vodila Emina Putinja, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Olga Ban Pazin.

Istraživanjem različitih likovnih tehnika i učenjem osnova crtanja i slikanja djeca su pokazala da su pravi umjetnici i željela bi nastaviti slušati svoj unutarnji stvaralački glas i dalje.

Na izložbi je izloženo 80-ak radova u različitim likovnim tehnikama, od olovke i ugljena do akrila i grafike, a polaznici su bili: Matej Krizmanić, Ema Paulišić, Ana Lakača, Adrian Vojsković, Vito Funčić, Dominik Mušković, Filip Mušković i Karla Putinja.

„Zadovoljstvo je bilo voditi ove mlade ljude kroz proces stvaranja i kao kruna tog procesa nastale su slike pod nazivom „Razigrani grad“, koje će biti korištene za izradu kalendara DLS Pazin za 2023. godinu“, naglasila je Putinja.

Izložba „točka – crta – crtež – slika“ u pazinskoj LG galeriji ostaje otvorena do 28.05.2022., a može se  posjetiti svakodnevno radnim danom od 10-12 i 18-20 sati te subotom od 10-13 sati.

Pročitajte još...