Sutra u pazinskom kinu izvrstan bosansko-hercegovački film “Ekskurzija”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Film Une Ganjak dobio je posebnu nagradu na festivalu u Locarnu
Ove godine se u nezavisnim kinima diljem Hrvatske održava “Ženijalni tjedan”, filmsko slavlje povodom Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka. Jubilarni “Ženijalni dani” održavaju se od 4. do 10. ožujka, a prikazuje se šest filmskih ostvarenja koja na kino platna donose ženske priče koje ne smijete propustiti. 

”Poslastica” desetog po redu programa “Ženijalni dani” je premijerno prikazivanje dugo iščekivanog cjelovečernjeg prvijenca bosanske redateljice Une Gunjak koji će se prikazati u Spomen domu sutra, 7. ožujka s počekom u 19 sati. Radi se o filmu “Ekskurzija” koji je svjetsku premijeru doživio na festivalu u Locarnu, gdje je i dobio posebno priznanje. Podsjetimo, Una Gunjak je za svoj kratki film “Kokoška”, u njemačko-hrvatskoj koprodukciji, osvojila nagradu EFA-e 2014.
Ova projekcija predstavlja pretpremijeru jer redovna distribucija filma započinje 25. travnja 2024.
O filmu: 
Dok se njezin razred priprema za izlet, sarajevska tinejdžerica Iman privlači pažnju starijeg dečka. Kada za vrijeme igre istine ili izazova slaže da je spavala s njime, glasina se proširi školom i stvari izmiču kontroli. Ekskurzija je dugo iščekivani cjelovečernji prvijenac bosanske redateljice Une Gunjak, čiji je kratki film Kokoška, u njemačko-hrvatskoj koprodukciji, ovjenčan nagradom EFA-e 2014. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Locarnu, gdje je primio posebno priznanje.
 
Redateljica: Una Gunjak
Glumci: Asja Zara Lagumdžija, Nađa Spaho, Maja Izetbegović, Mediha Musliović, Izudin Bajrović
Godina proizvodnje: 2023.
Rod i vrsta: igrani dugometražni
Žanr: drama
Porijeklo: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Francuska, Norveška, Katar
Trajanje: 93 minute
Pročitajte još...